Meclis’e sömestr molası

Güncelleme Tarihi:

Meclis’e sömestr molası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 12:24

TBMM Genel Kurulu, önümüzdeki hafta, sömestr molası verecek. Bir haftalık tatil kararından komisyonlar da etkilenecek. 2016 Bütçe görüşmelerini yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu da ilan ettiği programına bir hafta ara verecek. Tatil kararında, son günlerde HDP’lilerin, terörle mücadele nedeniyle bölgede yaşananları sürekli gündemde tutarak çalışmaları tıkalamalarının da etkisi olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

BÜTÇE DE TATİLTBMM

Genel Kurulu, geçtiğimiz üç gün içerisinde çalışan annelere yeni sosyal haklar tanıyan düzenlemenin de olduğu torba tasarıyı yasalaştırdı. Önümüzdeki hafta görüşülmesi planlanan öncelikli bir tasarının olmaması da tatil kararında etkili oldu. Muhalefetle yapılan görüşmelerin adından Genel Kurul çalışmalarına bir hafta süreyle ara verildi. Muhalefet partileri, aynı tatilin bütçe görüşmelerini sürdüren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu için de geçerli olmasını istedi. Varılan mutabakatın ardından komisyonların da çalışmaması kararı alındı.

8 ŞUBATTA DEVAM

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de yaptığı açıklamada, siyasi parti gruplarının anlaşması uyarınca, TBMM Genel Kuruluna paralel olarak komisyonlarının da önümüzdeki hafta çalışmayacağını söyledi. Komisyonun 2016 yılı bütçesi üzerindeki çalışmalarına 8 Şubat Pazartesi günü devam edeceğini ifade eden Bilgiç, 13 Şubat Cumartesi günü tamamlanması öngörülen takvimin de sarkacağını kaydetti. Komisyon olarak bütçe görüşmelerini 18 Şubat’ta tamamlayacaklarını belirten Bilgiç, “Daha önce yaptığımız takvimde, 13 Şubat Cumartesi günü çalışma koymuştuk, bu durumda 14 Şubat Pazar günü de çalışacağız ve çalışmalarımızı 18 Şubat Perşembe günü tamamlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

UZLAŞMA KENDİ KARAR VERECEK

4 Şubat’ta ilk toplantısını yapması beklenen Anayasa Uzlaşma Komisyonu ise çalışma takvimine kendisi karar verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!