Meclise Greenpeace baskını

Güncelleme Tarihi:

Meclise Greenpeace baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 01:00

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 7-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak ve küresel ısınmaya yol açan sera gazlarının azaltılmasına yönelik bir iklim anlaşmasının tartışılacağı zirve öncesi Avrupa çevrecilerin yoğun gösterilerine sahne oldu. Bunların en ilginci ise yangın merdiveninden tırmandıkları Fransız Ulusal Meclisi’nin alt kanadını basan Greenpeace eylemcileriydi.

Mecliste zirvenin ele alındığı oturuma sızan eylemciler, milletvekillerinin şaşkın bakışları altında balkondan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’e hitap eden bir pankartı sarkıtmayı başardı. Bir kadın eylemci pankartı asmak için kendisini balkondan sarkıtırken heyecanlı dakikalar yaşandı.

Sürüklenerek atıldılar

Polisin kimilerini yerde sürükleyerek salondan çıkardığı eylemciler, Sarkozy’nin iklim zirvesi için Kopenhag’a gidişi öncesi konuya dikkat çekmeyi amaçladıklarını söylediler. Almanya’nın başkenti Berlin’de de merkez tren istasyonuna üzerinde “Bayan Merkel, iklimi kurtar. Ya şimdi ya asla” yazılı devasa bir pankart asıldı.

İklim uzmanlarından ilginç küresel ısınma yorumları

Başarısız iklim zirvesi dünya için daha iyi olur

NASA Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü Başkanı James Hansen, Kopenhag’daki iklim zirvesinin başarısız olmasının gezegenimiz için daha iyi olacağını söyledi. Hansen, “Genel yaklaşım tamamen hatalı. Durumu baştan ele almamız, gelecek kuşaklar için daha iyi” dedi. Hansen’e göre “karbon vergisi” sistemine geçmek şart. Yani, fosil yakıtlarının olumsuz etkilerinin bedelini büyük şirketler doğrudan halka ödemeli.

Alman iklimbilimci: Umarım biz yanılıyoruzdur

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel’in danışmanlığını yapan iklimbilimci Profesör Hans Joachim Schellnhuber, Reuters’e şunları söyledi:
“Umarım küresel ısınma konusunda yanılıyoruzdur. Eğer küresel ısınmayı bir süre dengede tutabilecek bir doğal mekanizma varsa bu harika olur. Böyle bir sistem var da, biz yanılıyorsak, dünya hiç olmazsa 20-30 yıllık bir nefes alma dönemi yaşar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!