Meclise Denizci Aday

Güncelleme Tarihi:

Meclise Denizci Aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:25

LİBERAL DEMOKRAT PARTİ (LDP) BURSA MİLLETVEKİLİ ADAYI ERKAN ZAMBAK, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDE (TBMM) DENİZCİLERİN SESLERİNİ DUYURMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Liberal Demokrat Parti (LDP) Bursa Milletvekili Adayı Erkan Zambak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) denizcilerin seslerini duyurmak istediğini söyledi.
Ticari gemilerde başmühendis olarak görev yapan LDP adayı Zambak, dünyada en zor mesleklerden birini icra ettiklerini belirtti. Türkiye özelinde deniz emekçilerinin çözülmeyi bekleyen bir çok sorunu olduğunu dile getiren Zambak, "Genelde meclise denizcileri temsilen, biraz da ekonomik gerekçelerle, gemi ve şirket sahipleri milletvekili olarak gidiyor. Ancak bu kişiler, Türk denizcilik sorunlarının çözümü için değil, armatörlerin koruyup kollanması, sektörden daha fazla para kazanmanın yollarının açılması için çalışıyorlar. Ben de aynı dertten şikayetçi olan biri olarak meclis çatısı altında meslektaşlarımın mücadelesini vermeye talibim” dedi.
Avrupa Birliği’ne üye ülke denizcileri ile Filipinli denizcilerin hak ile hukuklarının devlet tarafından korunduğuna vurgu yapan Zambak, “Ülkemizde deniz emekçilerinin karşılaştığı en büyük problemlerin başında uyanık armatörler ve maaş ödemeyen firmalardır. Bir çok arkadaşımız 4-6 ay çalıştıktan sonra ya maaşlarını alamamaktadır” diye konuştu.
Zambak, “Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Henüz Türk limanlarından yapılan deniz ticaretinin bile yarısını yapabilecek kapasitede bir filomuz bulunmuyor. Çok küçük sayıdaki denizcimiz haricinde yabancı armatörlerin gemilerine henüz denizcilerimizi pazarlayabilmiş değiliz. İngiltere henüz ehliyetlerimizi dahi tanımıyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!