Meclis üyelerinin huzur ve komisyon hakları Mehmetçik Vakfı'na

Güncelleme Tarihi:

Meclis üyelerinin huzur ve komisyon hakları Mehmetçik Vakfına
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 11:38

Meclis üyelerinin huzur ve komisyon hakları Mehmetçik Vakfı'na

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye meclisinin olağan toplantısında gündeme alınması istemiyle verdiği sözlü önergede, meclis üyelerinin Mart ayı huzur ve komisyon haklarının Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasını istedi. Gündeme alınan madde oy birliğiyle kabul edildi. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın ismi, yaşadığı semtteki Osmangazi pazar yerine verildi.

Bayraklı Belediyesi mart ayı meclis toplantısında Afrin'deki operasyonda şehit düşen mehmetçikleri minnetle anarak konuşmasına başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilere acil şifalar diledi. Bu kapsamda sözlü önerge veren Başkan Karabağ, meclisin Mart ayındaki aylık huzur hakları ve komisyondan elde edilen hakların Mehmetçik Vakfı'na bağışlanmasını önerdi. AK Parti ve CHP grubu, gündeme alınan maddeyi oy birliğiyle kabul etti.

ŞEHİDİN ADI MAHALLESİNDE YAŞAYACAK

Bayraklı Belediye Meclisi ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör gruplarına yönelik sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' sırasında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın adını yaşatmak için de bir adım attı. Ailesi Bayraklı Osmangazi Mahallesi'nde yaşayan kahraman şehidin adı oy birliğiyle alınan kararla, Osmangazi pazar yerinde yaşatılacak.

"ŞEHİTLERİMİZ SON BULSUN"

Meclis sonrası konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Karabağ, "Afrin'deki şehitlerimizin sayısı talihsiz şekilde artıyor. Meclisimizin bu duyarlılığı yaşadığını hissettirmek için meclisin Mart ayı huzur ve komisyon haklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladık. Oy birliğiyle karar verdik. Dileriz şehitlerimiz son bulur ve savaşlar olmaz. Öte yandan Bayraklı'daki Ali Akdoğan isimli şehidimizin ismini evinin yakınındaki kapalı pazara, Osmangazi pazar yerine verdik. Ailesiyle de görüştük. Sokağa isminin verilmesiyle ilgili de Büyükşehir Belediyesi yetkili o konuda da tavsiye kararı aldık ve Büyükşehir'e gönderdik" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!