Meclis Lojmanı mimarı Çinici’den ihtarname

Güncelleme Tarihi:

Meclis Lojmanı mimarı Çinici’den ihtarname
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

TOKİ ile Mesa-Aktürk’ün, yıkmak için "yıkım ruhsatı"nı beklediği Meclis lojmanlarına tripleks villaların mimarı Behruz Çinici’den noter kanalıyla ihtarname geldi. Çinici, Mesa-Aktürk-Emlak Pazarlama grubunun büyük ortağı Mesa’ya gönderdiği ihtarnamede, "Sizi yapıcı bir firma olarak tanıdım, yıkıcılık yakışmaz" dedi.

Çinici, "Vandalistçe bir spekülasyon konusu olmadan bu sorun çözülebilir" dedi. Çinici, aksi takdirde dava açacağını bildirdi.

YIKILMASINA sayılı günler kalan Meclis Lojmanları’nın mimarı Behruz Çinici, bu bölgede "akıllı kent" yapmak için TOKİ’nin açtığı ihaleyi kazanan grubun büyük ortağı Mesa’ya ihtarname çekti. Çinici, Üsküdar 1. Noteri Coşkun Doğan kanalıyla Mesa Mesken Sanayi’ne 6 Şubat’ta gönderdiği ihtarnamede, yaklaşık 400 tripleks villadan oluşan bu sitenin mimarı ve "müellifi" olduğunu anımsatarak, hak sahibi olarak lojmanların yıkılmamasını istedi.

İHTARNAME GÖNDERDİ Aksi takdirde dava yoluna başvuracağını bildiren Behruz Çinici, ihtarnamede şu görüşlere yer verdi:

Ben sizleri daima değerli yapıcı bir firma olarak tanıdım. Şimdiye kadar yıkıcılığını görmedim. Ülkede inşa ettikleriyle, kaliteleriyle her daim takdirimde olan grubunuza, Ankara’daki tarihi bir siteyi yıkma yolundaki girişimlerin sizleri rahatsız edip etmediğini sormak isterim.

Ankaramızın çorak toprağında yıllarca binbir emekle yaratılan böyle bir varlığın yok edilmesi nasıl kabullenilebilir, hangi vicdana sığar?

Camcı dükkanına girilmeden, toplumsal muhalefete yol açılmadan duyarlı ve kültürel yaklaşımlar düşünülemez mi?

Burada yaratılan eski Türk kent sokaklarının tekrar getirildiği bu kentsel doku, florası ve ekolojik değerleriyle büyük ölçüde korunarak, aralara yapılacak zarif Y bloklarla pekala güçlü bir fizibilite yakalanabilir.

Yüce devletimizin çıkarları hiç kuşkusuz böylesine vandalistçe bir spekülasyon vesilesi olmadan elbette çözümlenebilir. Bunun da ancak karşılıklı saygı içinde gelişebilecek, müellifi ile kurulacak diyalogla sağlanabilir kanısındayım.

Önce Maliye’nin iş merkezine dönüştürmek için proje hazırlattığı, konutlar satılmayınca da 288 bin metrekarelik arazisini TOKİ’ye devrettiği Meclis lojmanları için geçen Aralık ayında açılan ihaleyi Mesa-Aktürk-Emlak Pazarlama kazanmıştı. İhaleyi kazanan grup, TOKİ’ye 305 milyon YTL taahhüt etmişti. Çinici’nin villaları yıkılarak yerine, Avrupa’da bile bir benzeri olmayacağı belirtilen bir "akıllı kent" inşa edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!