Meclis kararıyla 103 arsa satışı

Güncelleme Tarihi:

Meclis kararıyla 103 arsa satışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 15:33

Büyükşehir Belediye Meclisi, Gölbaşı ve Etimesgut’ta farklı yüz ölçümlerine sahip 103 taşınmazın satılarak veya trampa edilerek değerlendirilmesi yönünde oy çokluğuyla karar aldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Gölbaşı ve Etimesgut’ta farklı yüz ölçümlerine sahip 103 taşınmazın satılarak veya trampa edilerek değerlendirilmesi yönünde oy çokluğuyla karar aldı. CHP ve MHP ‘ret’ oyu verdiği satış kararına tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “Burada satılacak ve trampa edilecek o kadar çok mülk var ki belediyede herhalde mülk kalmayacak. Bunlar için bir de özel projeler, kentsel dönüşüm ve diğer yatırımlar için deniliyor. Bütçede ödeneği olmayan yeni yatırımlar için mi bunlar satılıyor” diye sordu. Yılmazkaya’ya yanıt veren Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, “Küçük parsellerdir. Büyükşehirle ilişiği yoktur. Zaman zaman bu küçük parseller vatandaşın iş yapmasına mani olabiliyor. Bir kaynak üretme tarafı var, ancak adedin fazla olmasının bir değeri yok. Atıl duran gayrimenkullerle çözüm sağlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİ KARAKOL BEŞTEPE’YE

Öte yandan Meclis, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arasında yapılan protokol çerçevesinde AOÇ’ye ait arazi üzerinde Büyükşehir tarafından yapılacak olan Polis Merkezi Amirliği Binası’na ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da görüştü. Oy birliğiyle kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda, Ankara 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca, Polis Merkezi Amirliği yapılacak alanın, 1/10000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nda “Park Alanı” olarak planlandığı, bu sebeple de söz konusu alana polis merkezi binası yapılamadığı için Polis Merkezi Amirliği Binası’nın Yenimahalle Beştepe Mahallesi’nde mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve karakol alanı olarak ifade edilen araziye yapılabilmesi kararlaştırıldı. Meclis ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan ve spor kulüplerinin kullanımına tahsisi yapılan veya işletmeye verilen spor sahaları ile müştemilatındaki bakım, tadilat, yenileme ve çevre düzenleme işlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını da oy birliğiyle kabul etti.

BAKMADAN GEÇME!