Meclis’in önerisi

Güncelleme Tarihi:

Meclis’in önerisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 01:33

Rüzgarlı esnafının önceki gün otoparkçıları protesto etmek için yaptığı eylemde, silahına sarılan bir otoparkçının rastgele ateş açması sonucu 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün hayatını kaybetmesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de matem havası yaşattı.

Haberin Devamı

Oldukça sessiz geçen toplantıda AK Parti, CHP ve MHP grupları olayı kınayarak hayatını kaybeden Mehmet Karagöz’e başsağlığı diledi. Otopark sorunuyla ilgili olarak AK Parti, Valiliğin devreye girmesini ve her şeyin yeniden değerlendirilmesini önerdi. CHP, en kısa zamanda çözüm bulunmasını talep ederken MHP ise grupların bir araya gelmesini ve çalışma yönetmeliği oluşturulmasını istedi.

2011’DEN BERİ DEVAM EDİYOR

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, otopark sorununun 2011’den beri devam ettiğini dile getirerek, “Belediye Meclis üyelerinin vicdanlarına sesleniyorum; buraya karar geliyor, kabul edenler ve etmeyenler diye oy veriyoruz. Araştırmıyoruz, sorgulamıyoruz. Bu konuda bir çözüm üretmek zorundayız. Geçenlerde Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ekibi resmi plakalı araçla Billur Sokak ile Kennedy Caddesi’nin kesiştiği noktaya ölçüm yapmaya gidiyor. Arabayı park edip, ‘5 dakika ölçüm yapacağız’ diyorlar. Otoparkçıların verdiği cevapta sarf ettikleri kelimeleri burada kullanamıyorum. Şehir içinde bu tip olaylarla karşı karşıyayız. Nereye gidiyoruz biz?” dedi.

VALİLİK DEVREYE GİRMELİ

Haberin Devamı

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Mehmet Karagöz’ün hayatını kaybetmesinin tüm Meclis’i ve Ankara’yı üzdüğünü belirterek şöyle konuştu:
“İster belediyeler isterse de diğer kamu kurumları bazı işlerini üçüncü şahıslara devreder. Otoparklar da böyle bir problemdir. Dün, ‘bir aylık bir süre zarfında çözüm üretilir’ demiştim ama şimdi bir ay demek mümkün değil. Mutlak suretle UKOME, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni biraraya getirerek yeni bir çözüm üretilmesi beklenecek. Artık Valiliğin devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. UKOME’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin de her şeyi yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

OLAYLAR GİTTİKÇE ÇOĞALACAK

MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek, hayatını kaybeden Mehmet Karagöz’e Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:
“Dün (önceki gün) bu konu gündeme gelmişti. MHP ve CHP grupları olarak, konunun komisyona havale edilmesini ve bilirkişilerden destek alınarak komisyonda değerlendirilmesini istemiştik. MHP olarak yeni bir önerimiz var, otoparklarla ilgili olarak çalışma yönetmeliği oluşturulsun. Gruplar bir araya gelsin. Otoparklar alakalı, bu çalışma yönetmeliğini esnaflarla paylaşalım. Böyle giderse ne bu sorunlar ortadan kalkar, ne de bu olaylar azalır. Gittikçe çoğalacağını görüyoruz.”

Haberin Devamı

50 TL FAYANSA 10 TL PARK PARASI

CHP Meclis Üyesi Mustafa Sarıgül, otoparklarla ilgili meclis kürsüsünde şöyle konuştu: “Bunca insanı huzursuz etmeye, esnafı vatandaşı zora sokmaya değer mi? Bu kadar insanı galeyana getirmeye değer mi? Ankara’nın sokakları, caddeleri park görevlisi garip insanlarla dolu. Elleri, kolları bıçak jilet izleri, garip giyimli ürperten bir çok insan var. Bunları gören vatandaşlarımız arabasını park etmeye korkuyor. Rüzgarlı’dan 50 liraya fayans alacak insan 10 lira otopark ücreti ödüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!