Meclis-i Nisa'dan çözüm önerileri

Güncelleme Tarihi:

Meclis-i Nisadan çözüm önerileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 10:06

Meclis-i Nisa'dan çözüm önerileri

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- MERAM Belediyesi tarafından uluslararası ölçekte düzenlenen “İslam ve Kadın” temalı Meclis-i Nisa toplantısının sonuç bildirgesi yayımlandı. İslam coğrafyasında yaşanan olumsuz hadiseler ve Avrupa’da giderek artan İslamofobi’ye karşı alınacak önlemlerin açıklandığı bildirgede, “İnsan hakları ve insan yaşamının, onurunun ve özgürlüklerinin garanti altına alındığı bir dünyanın politik söylemlerle değil pratiğe kavuşmuş politikalarla mümkün olacağına inanıyoruz” denildi.
Meram Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’da düzenlenen ve açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katıldığı Meclis-i Nisa toplantısında önemli mesajlar verildi. İki oturum halinde yapılan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, gazeteci ve aktivistin katıldığı toplantıda “İslam’da Kadın”, “Dünya’nın Müslüman Kadına Bakışı”, “Tarih ve Medeniyet Ekseninde Müslüman Kadın”, “İslam Coğrafyasında Savaş ve Kadın”, “İslamofobi ve Medyada Müslüman Kadın” ve “Aile ve Sosyal Yaşamda Müslüman Kadının Duruşu” başlığı altında sunumlar gerçekleştirildi, sorunlar masaya yatırıldı, öneriler geliştirildi.
Meclis-i Nisa programı sonrasında öneriler ve temenniler sonuç bildirgesi olarak kamuoyuna deklare edilmesi uygun görüldü.
İşte O Sonuç Bildirgesi:İnsan hakları ve insan yaşamının, onurunun ve özgürlüklerinin garanti altına alındığı bir dünyanın politik söylemlerle değil pratiğe kavuşmuş politikalarla mümkün olacağına inanıyoruz. 5 Güvenlik Konseyi üyesinin çıkarlarını savunan uluslararası sistemin tüm dünya kadınlarına acı ve gözyaşı getirdiğini görüyoruz. Uluslararası kurumları, karar vericileri, politika yapıcıları çağrımıza kulak vermeye davet ediyoruz.  Halep’te gerçekleşen abluka ve katliamları telin ediyoruz. Ablukanın kaldırılması, katliamların durdurulması, sivillerin korunmaya alınması, insani yardımların ulaştırılması için basın güvenliğinin sağlanarak, haberleşme kanallarının açılması, ulusal ve uluslararası topluluğun sorumluluğundadır. Tüm kişi ve kurumları Halep’e insani yardım yapmaya çağırıyoruz. Hastaneler, okullar, fırınlar, içme suyu kaynakları imha edilen Halep'te 300 bin kişiye sadece 3 fırın hizmet vermeye çalışmaktadır. Çocuklar ekmek ve temiz su ihtiyacı çekmektedir. Halep’e acilen doktor ve tıbbi yardım ulaştırılması için harekete geçilmelidir. Arakan’da zulüm sistematik bir şekilde devam etmektedir. Zulmün son bulması için vicdan sahibi tüm halklar harekete geçmelidir. Arakan'daki kriz bölgelerine basın ve yardım kuruluşlarının girişine yönelik Myanmar Hükümeti’nin koyduğu tüm yasak ve engeller de kaldırılmalıdır. Tunus’ta anti demokratik dönemde kadınların aleyhine yaşanmış başta başörtüsü yasağı, tecavüz, taciz ve işkence zulümlerini görmüş kadınların mağduriyetleri zaman aşımına uğratılmadan adalet tecelli etmelidir. Avrupa’da yükselen İslam aleyhtarlığının geldiği sınır nefret suçu tanımına ulaşmıştır. AB ve Avrupa Parlamentosu, inanç özgürlüğü ve kişi güvenliğini teminat almakla yükümlüdür. Müslümanların kamusal özgürlükleri, ibadetleri ve ibadethaneleri saldırı ve tehdit altındadır. Buna son verilmelidir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!