Meclis Gömbe için uzlaştı

Güncelleme Tarihi:

Meclis Gömbe için uzlaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 17:06

Meclis Gömbe için uzlaştı

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi'ndeki üç parti, Antalya'nın en gözde yaylalarından Gömbe'nin planlamasının gelecek oturumlarda yeniden ele alınması için uzlaştı.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı devam meclisi, Menderes Türel başkanlığında gerçekleşti. Menderes Türel, Kepez Belediyesi önünden geçen Gazi Bulvarı üzerinde üç gün önce açılan katlı kavşağa, Antalya'yı fetheden Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev'in adının verilmesini teklif etti. Türel'in bu teklifi, oy birliğiyle kabul edildi. 60 gündem maddesinin birçoğunun toplu oylandığı mecliste Kaş Belediyesi'nden Gömbe Mahallesi için gelen 1000 ve 5000 ölçekli planlar uzun konuşmalara neden oldu.

'ABDAL MUSA BİZİ DUMAN EDER'

Planlamanın, yaylası ile ünlü Gömbe'ye zarar vereceğini belirten MHP ve CHP grubu, yeniden planlama yapılmasını istedi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Gömbe Yaylası'nın çok değerli olduğunu belirterek, "Gömbe, sadece mühendislik mantığı ile planlanamaz. Bu mantığa karşıyım. Gömbe'yi korumamız lazım. Orada Abdal Musa var. Yanlış bir şey yaparsak bizi duman eder. Gerekirse Kaş ve Büyükşehir ortak çalışsın. Yarışma projesi yapalım" teklifinde bulundu.

'ÜZÜLECEĞİMİZ BİR DURUM ORTAYA ÇIKAR'

CHP'nin şehir plancısı meclis üyesi Oytun Eylem Doğmuş ise partisi adına yaptığı konuşmada, planlamaya karşı çıktı. Planlama ile 1.20 emsal görüldüğünü belirten Doğmuş, birçok bölge ile aynı özelliklere sahip planlamanın Gömbe'ye yakışmadığını söyledi. Doğmuş, "Planlamada Gömbe'nin yayla özelliğini öne çıkaran bir özellik yok. Yarışma projesi olabilir ya da tekrar ele alınabilir. Bu planlama ile 10 sene sonra yapılaşma tamamlandığında üzüleceğimiz bir durum ortaya çıkıyor. Yaylayı koruyalım, tekrar değerlendirelim" teklifinde bulundu.

KOCAER: YENİ BİR PLANLAMA DEĞİL

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise uzun süre planın aciliyetinden bahsederek planlamanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini söyledi. Söz konusu planın yeni olmadığını belirten Kocaer, özellikle panayır alanının bulunduğu bölgenin çok kötü durumda olduğunu belirterek, bunun için planın devreye sokulmasını istedi. Kocaer, "Yapmamız gereken bir yatırım var. Tarihi bir yayla olduğunu biliyoruz. Plan aksadığı için 2014 yılından beri bir şey yapmıyoruz. Yapılan imar planı yeni değil. Daha önceki belde belediyesi döneminde plan yapılmış, biz burada bir eksiği tamamlıyoruz" dedi.

BAŞKAN KOCAER'İ İKNA ETTİLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Halil Kocaer'e konuyu birkaç ay daha değerlendirme teklifinde bulundu. Kocaer, her iki partinin ve Türel'in ısrarıyla en azından panayır bölgesinin planlamasının yapılmasını, geri kalan bölgeler için de en kısa sürede planlamanın meclisten geçirilmesi talebinde bulundu.

Meclis, Gömbe Yaylası için panayır bölgesinin planlamasının nisan oturumunda, genel planlamanın ise mayıs ayında yapılması konusunda uzlaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!