MEB'in kazanım testleri yaklaşık 10 milyon kez indirildi  

Güncelleme Tarihi:

MEBin kazanım testleri yaklaşık 10 milyon kez indirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 15:15

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme çalışmaları için yayımlanan ‘kazanım kavrama testleri’, ekim ayından bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kez indirildi.

Haberin Devamı

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar çerçevesinde, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar ve lise mezunlarına yönelik destekleme ve yetiştirme çalışmaları için Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından ‘kazanım kavrama testleri’ hazırlandı.

Hazırlanan testler, ders programlarındaki takvime bağlı işleniş doğrultusunda her hafta düzenli olarak http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/ internet adresinde yayımlanıyor. İlginin rekor düzeye ulaştığı testler, ekim ayından bugüne kadar, internet sitesinden yaklaşık 10 milyon kez indirildi.

Testler, Türkiye'nin çeşitli illerindeki okullardan görevlendirilen ve fiilen ders okutan 150 öğretmence hazırlandı. 34 öğretmenin redaksiyonunu yaptığı testler, 37 akademisyen tarafından da incelendi.

Haberin Devamı

Testler ve cevapları, gruplar halinde ve model yıllık planlara uygun biçimde periyodik yayımlanacak. Sorular, ÖDSGM'nin internet sitesinden PDF formatında ücretsiz olarak indirilebilecek.

Sorular testlerden çıkmayabilir

Kazanım kavrama testleri, yıl boyunca işlenen ünitelerdeki kazanımların öğrenci tarafından edinme düzeyini belirlemeyi amaçlıyor.

Testler, 8'inci sınıf öğrencileri için bir ve ikinci dönem merkezi ortak sınavlarına hazırlık; 12'nci sınıf ve mezun öğrenciler için ise üniversite sınavlarına hazırlık amacına da hizmet edecek. Test ve soru kapsam içeriği, bütünüyle temel eğitim ve ortaöğretim düzeyinde esas alınan eğitim programları çerçevesinde kazanımlar baz alınarak hazırlandı. Ancak bu durum, sınavlara ait soruların yayımlanan testlerin içinden çıkabileceği anlamını taşımıyor. Sınavlarda soruların farklı biçimlerde çıkması, güçlük düzeylerinin tamamıyla değişmesi de söz konusu olabilecek.

Mezun öğrenciler ile üniversite sınavına hazırlık yapan öğrencilerin testleri A ve B başlığı altında sunuldu. 12-A test grubu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12-B test grubu ise Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) dikkate alınarak hazırlandı.

Haberin Devamı

Testler çoğaltılamayacak

Testlerin model çözümlemeleri, cevap anahtarıyla birlikte veriliyor. ÖDSGM tarafından video çözüm uygulaması da başlatıldı. Matematik öğretmenlerinin çalışmalarıyla gerçekleşen uygulamada, PDF formatında verilen ‘kazanım kavrama testleri’ndeki soruların içine çözüm videoları da yerleştirildi.

8'inci sınıf matematik testlerindeki soruların çözüm videolarına, video ikonuna tıklanarak ulaşılabiliyor. PDF formatındaki testlerde yer alan her soru için kendine özgü model çözüm videoları veriliyor.

Uygulama, öğrenci ve öğretmenlerin ilgisine göre, diğer derslere de yaygınlaştırılabilecek. Yayımlanan kazanım kavrama testlerinin telif hakları tümüyle ÖDSGM'ye ait.

Haberin Devamı

Soru, test ve ilgili bütün materyaller, kaynak gösterilmeden çoğaltılamayacak ve kısmen ya da tamamen basılamayacak. Dolaylı dahi olsa ticari amaçla kullanılamayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!