MEB’den valiliklere TEOG genelgesi

Güncelleme Tarihi:

MEB’den valiliklere TEOG genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 18:26

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, valiliklere gönderdiği TEOG genelgesine göre sınav evraklarının saklanacağı saklama odalarının güvenliği için bina çevresi, girişleri ve kapısı nöbet sistemiyle sağlanacak. Sınav evrakını taşıyan nakil aracının kendi bölgelerinde güvenli şekilde park edilmesi için gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca TEOG sınavlarının yapıldığı okullarda diğer sınıflar ders yapmayacak. 

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 25-26 Kasım’da ortaokul 8’inci sınıfların Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında katılacağı ortak sınavlar öncesi valiliklere genelge göndererek emniyet güçleri, okul müdürlükleri ve sınav görevlilerinin alması gereken tedbirleri hatırlattı. Her iki gün de üçer sınav yapılacağı, yurtiçindeki ve yurtdışındaki merkezlerde sınavların saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacağı  ve mazeret sınavlarının da 12-13 Aralık’ta uygulanacağı belirtildi. Valiliklerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı birinci dönem ortak sınavlarına hazırlık ve uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınmasınını önemli olduğu vurgulandı. Genelgede alınması gereken tedbirlerden bazıları şöyle:

- Sınav evraklarının saklanacağı odalarının bulunduğu bina çevresi, girişleri ve kapısının güvenliği nöbet sistemiyle sağlanacak.

Haberin Devamı

- Sınav evrakını taşıyan nakil aracının kendi bölgelerinde güvenli şekilde park edilmesi için gerekli tedbirler alınacak.

- TEOG sınavların yapıldığı okullarda diğer sınıflar ders yapmayacak.

- Sınav öncesi, sınavın uygulanması ve sonrasındaki aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için emniyet görevlileri gerekli tedbirleri alacak.

- Sınav yapılacak okullara, milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, maarif müfettişlerinden veya uygun görülen okul müdürlerinden bir kişi, bina sınav sorumlusu olarak görevlendirilecek.

- Öğretmenler kendi okullarında değil, başka okullarda görev yapacak. Sınavı yapılan derste gözetmen öğretmen olarak branş öğretmeninin bulunmaması gerekiyor.

- Özel okullardaki sınavlarda, devlet okullarında kadrolu öğretmenler gözetmenlik yapacak.

- Okul müdürlükleri sınav yapılacak salonların duvarlarında eğitime yardımcı materyal olmaması için gerekli tedbirleri alacak.

- Sınavda kullanılan soru kitapçıkları bakanlığa geri gönderilmeyecek. Sınavın ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonra isteyen öğrencilere verilecek. Alınmayan soru kitapçıkları ise il milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecek.

- Öğrenciler sınav başladıktan 20 dakika sonra sınıftan çıkamayacak.

Haberin Devamı

- Sınavın ilk 15 dakikası tamamlandıktan sonra girmeyen öğrenciler, yoklama listesi ve cevap kağıdındaki ‘sınava girmedi’ bölümü işaretlenecek.

- Sınavın bitimine 5 dakika kala öğrenciler salondan çıkamayacak.  

KOPYA ÇEKEN İLK 20 DAKİKA ÇIKAMAYACAK

Genelgeye göre zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan, Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından sisteme işlenemeyen, sınavda özel hizmet alması gereken, cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bulunan, yurtdışında ve KKTC’de, Bakanlığa bağlı olmayan okullarda okuyan öğrencilerden sınava girme talebinde bulunanlar ile açıköğretim ortaokulu öğrencilerinden sınava girme talebi olanlar hakkında valiliklerce değerlendirme yapılacak. Değerlendirme sonucunda sınava girmeleri uygun görülen öğrenciler, bulundukları il veya ilçelerin sınav merkezlerinde yedek salonda, evde, hastanede veya cezaevinde tedbirler alınmak suretiyle sınava alınacak.

Haberin Devamı

* Salon görevlileri, her dersin yazılı sınavının ilk 15 dakikası tamamlandıktan sonra, sınava girmeyen öğrencilerin yoklama listesi ve cevap kağıdındaki “sınava girmedi” bölümünü kurşun kalemle kodlayacak. Kopya çekmeye teşebbüs eden öğrenci uyarılacak, kopya çektiği belirlenen öğrenci cevap kağıdı alınarak dışarı çıkarılacak ve yoklama listesinde bulunan “tutanak” bölümüne durum işlenecek. Bu öğrencinin, sınavın ilk 20 dakikası süresince sınav binasından ayrılmasına izin verilmeyecek.

Genelge için tıklayınız

 

     

          

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!