TEOG Sonuçları Açıklandı! e-Okul Teog sonuçları sorgula

Güncelleme Tarihi:

TEOG Sonuçları Açıklandı e-Okul Teog sonuçları sorgula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 18:31

2015 - 2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısının bitmesine sayılı günler kaldı. Ancak 8. sınıf öğrencilerin girdikleri TEOG sonuçları gecikmeli de olsa saat 19:00'da açıklandı. Peki; TEOG sonuçları nasıl öğrenilecek? TEOG sonuçları, e-Okul uygulamasından öğrenilebilecek. e-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? İşte detaylar...

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları açıklandı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan TEOG 1. dönem sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş az önce sona erdi. MEB Teog sonuçlarını açıkladı. TEOG sınav sonuçları e-okul, meb.gov.tr ve EBA üzerinden öğrenilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 1 milyon 174 bin 427 öğrenci 25-26 Kasım'da uygulanan sınavlarda ter döktü. TEOG sınav sonuçları bugün açıklandı.

TEOG Sorgulama | TEOG Sonuçları e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞİ yaparak öğrenilebilecek!

Veliler ve öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını ve TEOG puanlarını e-okul.meb.gov.tr veya meb.gov.tr internet adreslerine erişerek öğrenebilecekler. Bu adresleri internet tarayıcının arama çubuğuna girerek e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi internet sayfasına ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

TEOG Sonuçları Açıklandı e-Okul Teog sonuçları sorgula

İnternet adreslerine giriş yapıldığında yukarıdaki resimde görülen e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş paneli açılıyor. Bu panel üzerinde bulunan Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Numarası sisteme girilmeli, ardından ekranda çıkan güvenlik numalarını ilgili kutucuğa girerek, e-Okul VBS giriş işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu sayede TEOG sonuçlarına ve TEOG 1. dönem sınav puanlarına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

E-OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN. 

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı: Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye esas puan: 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

BAKMADAN GEÇME!