MEB MüdürüElmalı: Kayseri'de 34 okula ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

MEB MüdürüElmalı: Kayseride 34 okula ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 12:42

MEB MüdürüElmalı: Kayseri'de 34 okula ihtiyacımız var

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MİLLİ Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ''Kayseri'de mevcut derslik sayısı 2 bin 152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018'de bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112, ihtiyaç duyulan derslik sayısı bin 036 olup, okul ihtiyacı da 34'tür'' dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, Kayseri'de yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi almak üzere kente geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı tarafından karşılanan Özcan, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Yahyalı ve Develi ilçe Milli Eğitim Müdürleri, il Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve YİKOP Koordinasyon Müdürü Ömer Taş'la bir toplantı yaptı. İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşmayı gerçekleştirmeyi, tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretim ve derslik başına 24 öğrenci ve tüm eğitim öğretim tesislerinin modernizasyonunun yapılmasını hedeflemekteyiz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında tekli eğitime geçilecek olması hasebiyle yapılan çalışmaları, sahada yapanlarla birlikte olmak istedik'' dedi.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kentte yapımı devam eden ve yapımı planlanan yatırımlar hakkında sunum yaptı. Sunumda, Kayseri'deki hayırsever desteğinin Türkiye'ye örnek olduğunun belirten Elmalı, ''İlimizde arsa problemi var. Sayın Başbakanımız 2019 yılında tekli eğitime geçme talimatı üzerine, ilimizde çalışmalara başladık. Anaokulu konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. İlimizde mevcut derslik sayısı 2 bin 152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018'de bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112 , ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise bin 36 olup okul ihtiyacı da 34 'tür. İlimizde, hızlı bir nüfus artışı gözlenmekte, Kayseri olarak çok göç almaktayız. Özellikle Kocasinan Melikgazi ve Talas ilçelerinde derslik ihtiyacımız var. Bu konuda belediye başkanlarımızla yaptığımız görüşmelerde hep desteklerini görmekteyiz. İnşallah Başta Bakanlığımızın, Sayın Valimiz Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyi Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ın destekleriyle ve ayrıca hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimiz, 2019 yılında tekli eğitime geçecektir'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Özcan Duman, toplantının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu makanlarında ziyaret ederek, yeni okul arsaları ve okul yapımları konusunda görüş alış verişinde bulundu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!