MEB, meslek lisesi yatırımlarına hız verdi

Güncelleme Tarihi:

MEB, meslek lisesi yatırımlarına hız verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 09:00

Sanayi kesiminin ara eleman ihtiyacı nedeniyle sık sık gündeme getirilen meslek liseleri ile ilgili yatırımlar artarak sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl bin 364 meslek lisesi dersliği yapacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki eğitim yatırımlarına hız verdi. Bakanlık bu yıl yatırım programına toplam bin 364 derslik aldı. Yatırımlar neticesinde toplam 81 meslek lisesi yapılması planlanırken, 21 adet de Halk Eğitim Merkezi yapılacak.

MEB Bütçesine alınan yatırım programı neticesinde, toplam 302 derslikli 19 endüstri meslek lisesi yapılması hedefleniyor. Ayrıca 252 dersliğe sahip 17 adet kız meslek lisesinin de yapımına başlanacak. MEB, birer adet terzilik meslek lisesi ile denizcilik meslek lisesi de kuracak.

TURİZM MESLEK LİSESİ VE SAĞLIK MESLEK LİSESİ DE KURULUYOR

Yatırım kapsamına alına en önemli yatırımlardan biri de 20 adet Anadolu otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi oldu. Bu liseler için de ayrıca 9 adet otel, 9 adet de pansiyon yapılacak. Yatırım kapsamına 204 dersliği bulunan 15 adet çok programlı lise de alınırken, 64 derslikli 8 adet sağlık meslek lisesi de kurulacak. MEB, bu yatırımların yanı sıra toplam 220 dersliğe sahip olacak 21 adet Halk Eğitim Merkezi’ni de yatırım programı içine aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!