MEB kültürel ve sportif faaliyetleri izleyecek

Güncelleme Tarihi:

MEB kültürel ve sportif faaliyetleri izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 15:40

MEB, bütün eğitim kademelerinde öğrencilerin sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin takip edilebilmesi için izleme sistemi geliştirecek.

Haberin Devamı

Bakanlık, öğrencilerin bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yerel ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen sportif, sanatsal, kültürel faaliyetlere ilişkin çalışmalarını artıracak.

MEB'in 2015-2019 stratejik planına göre, bütün eğitim kademelerinde sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerin sayısı, çeşidi ve öğrencilerin bu faaliyetlere erişim imkanları ile katılım oranlarının artması sağlanacak.

Bu kapsamda, 2019 sonuna kadar öğrencilerin katılacakları bu faaliyetlerin takibine imkan tanıyan bir izleme sistemi geliştirilecek. Böylece bir eğitim ve öğretim yılında, sanat, bilim, kültür ve spor alanlarında en az bir faaliyete katılan öğrenci oranı yüzde 100'e çıkarılacak.

MEB, bu tür faaliyetlerin artırılması için spor salonu bulunan okul oranını da yükseltecek. Geçen yıl yüzde 8,4 olan bu oran, 2019 sonuna kadar yüzde 10'a çıkarılacak. Çok amaçlı salon veya konferans salonunun yer aldığı okul oranının ise yüzde 35,9'dan 40'a yükseltilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Bakanlık, okuma kültürünün artırılması için geçen yıl yüzde 39,2 olan kütüphanesi bulunan okul oranını da yüzde 50'ye yükseltecek. Bu çerçevede, okuma kültürünün erken yaşlardan başlayarak yaygınlaştırılması amacıyla yayınlar çıkarılacak, okullara gönderilen kitap sayısı artırılacak. Ayrıca yayın arşivi elektronik ortama aktarılacak ve izleme çalışmaları yapılacak.

Okul bahçeleri düzenlenecek

Okul bahçeleri de öğrencilerin sosyal, kültürel gelişimlerini destekleyecek ve aktif yaşamı teşvik edecek şekilde düzenlenecek. Öğrencilerin sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri alanlar artırılacak.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışma alanlarının fiziki kapasitesi geliştirilecek. Personelin ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yönelik alanlar da oluşturulacak.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!