MEB bürokratları ve YÖK üyeleri vekillik için istifa etti

Güncelleme Tarihi:

MEB bürokratları ve YÖK üyeleri vekillik için istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 15:47

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, YÖK üyelerinden Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Naci Ağbal, Dr. Emin Zararsız ile bazı rektörler, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti.

Haberin Devamı

Türk, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'den Giresun Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini belirtti.

Kamuda yönetici ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak ülkesine ve milletine hizmet etme gayreti içinde olduğunu anlatan Türk, "Bürokrat olarak onurunu taşıdığım görevimi başarıyla yürüttüğüme, gücüm ve imkanlarım ölçüsünde güzel hizmetler yaptığıma, bana inanan ve güvenenleri mahcup etmediğime inanıyorum. Giresun için inandık, bir sefere niyet ettik ve yola çıktık" dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Planlaması bölümünde Lisans eğitimini tamamlayan Türk'ün akademik alana ve sınavlara yönelik bireysel çalışma ve ortak yayın olarak 11 kitabı bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı iken 2011 yılında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Grup Başkanı, daha sonra görevlendirildiği Genel Müdürlük makamına, 24 Nisan 2013 tarihinde asaleten atandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

Erdem, 2011 Ekim ayından itibaren Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine başladığını hatırlatan yazılı açıklamasında, “Bugüne kadar büyük bir şerefle görevimi sürdürdüm. 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifamı Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ ya sunmuş bulunmaktayım” dedi.

YÖK üyelerinden istifalar

YÖK üyelerinden Naci Ağbal ve Dr. Emin Zararsız ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek de milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden ayrıldı.

Rektörler ve dekanların istifası

Bazı rektörler ve dekanlar da milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl de istifa dilekçelerini verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!