MEB bürokratları, 4+4+4'ü 81 ilde anlatacak

Güncelleme Tarihi:

MEB bürokratları, 4+4+4ü 81 ilde anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 11:23

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla bu yıl bir ilke imza atarak, üst düzey bürokratları 81 ile giderek 12 yıllık zorunlu eğitimi yerinde izlemeleri, konuya ilişkin oluşabilecek tereddütleri gidermeleri için görevlendirdi.

2012-2013 eğitim öğretim yılının bugün başlamasıyla birlikte, 12 yıllık zorunlu yeni eğitim sistemi de uygulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Dinçer bir ilke imza atarak, yeni eğitim yılı başlamadan bakanlık bürokratlarını 81 ilde görevlendirdi.

Aralarında müsteşar yardımcılarının, genel müdürlerin, Talim ve Terbiye Kurulu üyelerinin ve grup başkanlarının olduğu üst düzey bakanlık yetkilileri belirlenen illere giderek, 12 yıllık zorunlu eğitimi yerinde inceleyecek.

Yerel yöneticilerle biraraya gelerek konuyu değerlendirecek bürokratlar, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacak, 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin oluşabilecek tereddütleri gidermek için çalışacak.

İlköğretim Haftası'nın 17-21 Eylül tarihleri arasında kutlanması sebebiyle de etkinliklere katılacak bürokratlar arasında, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip Diyarbakır'da, Müsteşar Yardımcılarından Salih Çelik Ankara'da, Birol Ekici Şanlıurfa'da, Halis Yunus Ersöz İstanbul'da, Zübeyr Yılmaz Kahramanmaraş'ta ve Merdan Tufan ise Bursa'da, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık Antalya'da, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk Bilecik'te, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey Van'da görevlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!