MEB YGS denemeleri ve 12 Mart sınav giriş belgeleri!

Güncelleme Tarihi:

MEB YGS denemeleri ve 12 Mart sınav giriş belgeleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:13

MEB YGS deneme ve cevap anahtarı, sınava günler kala büyük önem taşıyor. Konu hazırlıklarını tamamlayan ve artık son hazırlıklarını gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, MEB YGS denemelerini çözerek bilgilerini son kez sınamak istiyor. Peki, 12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan sınav öncesi MEB YGS denemelerine nereden ulaşılacak? İşte, merak edilen konunun detayları

Haberin Devamı

MEB YGS deneme sınavı soruları ile hazırlıklarını sürdüren üniversite adayları, sınava çok az bir süre kala bu çözümlere ağırlık veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan YGS deneme sınavları, son bir hafta kala öğrenciler tarafından önem kazanacak. Peki, YGS deneme sınavı sorularına nasıl ulaşılacak? İşte, detaylı bilgiler

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda, lise son sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 3. Değerlendirme Sınavı'nın erişime açıldığı bilgisi yer aldı. Yapılan bu duyurunun akabinde ise şu cümlelere yer verildi;

"MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2015- 2016 Eğitim - Öğretim Yılından beri Kazanım Kavrama Testleri ve Değerlendirme Sınavları hazırlayarak 12. sınıf ve mezun öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

12.sınıf ve mezun öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde genel başarı düzeylerini ölçmek, sınav kaygılarını düşürmek, sınav pratiği oluşturmak amacıyla hazırlanan 12.Sınıf ve Mezun Öğrenciler İçin Üniversite Hazırlık YGS 3. Değerlendirme Sınavı, 03.03.2017 tarihi itibarıyla yayımlanmıştır. YGS öncesi sınavın son provası olarak düşünülen bu Değerlendirme Sınavının üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilere faydalı olması dileğiyle...

Millî Eğitim Bakanlığının tüm sınıf düzeylerinde hazırladığı Kazanım Kavrama Testleri ile Değerlendirme Sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün aşağıdaki internet adresinden PDF formatında erişilebilmektedir: "http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/degerlendirme.aspx?sinavid=17".
Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…"

Haberin Devamı

YGS DEĞERLENDİRME SINAVI SAYFASINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2017 YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

SINAVA 5 GÜN KALA DERS ÇALIŞILIR MI?
YGS, üniversiteye girişin önemli bir basamağı olduğundan öğrencilerin yoğun stres yaşamasına yol açabiliyor. Bu, sınava bir hafta kala en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ondan uzak durulması, planlı ve programlı şekilde hazır olunması adına uygulanacak birkaç ipucu sınavın istenilen yönde sonuçlanması için oldukça faydalı. 

YGS’ye UYGUN UYKU DÜZENİ: Sorulara odaklanmak, dikkati toplayabilmek için öğrenciler özellikle son hafta sınava uygun uyku düzeni geliştirmeli. Biyolojik saat, algının ve dikkatin açılması açısından önemli. Gece geç uyuyup sabah geç kalkmaya göre programlanmışsa sabah 10.00’da başlayacak bir sınava bedensel olarak uyanılsa bile zihinsel açıdan ayılmak mümkün olmaz. 

KAHVE TÜKETMEYİN: Hazır gıdalar, asitli, kafeinli yiyecekler metabolizmaya kötü geliyor, uykuyu olumsuz etkiliyor. Son günlerde tüketilmemeli. 

OKULU GÖRÜN: Okulun daha önceden keşfedilmesi, en hızlı ulaşımın nasıl sağlanacağı konusunda bilgi edinilmesi geç kalma kaygısını ve stresi azaltıyor. Ayrıca aşinalık sınavda öğrenciye tanıdık bir yerde olma hissi vererek kaygıyı hafifletiyor. 

UFAK TEKRARLAR: Kuşkusuz sınava son bir hafta kala akıllara en sık gelen soru, bu sürede ders çalışmanın uygun olup olmadığı. Karar, çalışılması planlanan konu doğrultusunda verilmeli. Son gün ya da hafta hiç çalışmadığınız, zorlu bir konunun öğrenilmeye başlanması stres ve panik ihtimalini artırıyor. Yoğun konu çalışması yerine ufak tekrarlar yapmak veya deneme çözmek daha faydalı. Denemede özellikle sınav saatinde ve onun küçük bir provası mahiyetinde soruların çözülmesi YGS’ye güzel bir hazırlık. 

AĞIR EGZERSİZ YAPMAYIN: Sınav öncesinde yapılan hafif egzersizler zihni ve bedeni dinlendiriyor, stresi azaltıyor. Özellikle hafif yürüyüşler sakin ve huzurlu bir zihnin anahtarı. Fakat sınava bir hafta kala ağır egzersiz yapmayın. Televizyon ya da bilgisayara ayrılan süreyi düşürün. 

HAZIR OLUN: Özellikle karamsar kişilerin, kazandıkları başarılara odaklanarak iyi bir sınav geçireceği yönünde olumlu düşünceler oluşturması çok önemli. Hedefe ulaşmanın en önemli yollarından biri de, akademik olduğu kadar sınava fizyolojik ve psikolojik açıdan da hazır olmak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!