MEB 2017 TEOG 2 puan hesaplama robotu

Güncelleme Tarihi:

MEB 2017 TEOG 2 puan hesaplama robotu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 13:50

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG 2. dönem sınavları ardından puan hesaplaması yapmak isteyen öğrenciler için bir kolaylık sağladı. Sonuçlar için sabırsızlanan öğrenciler, alacakları puanı MEB’in resmi sayfası üzerinde yer alan puan hesaplama robotu üzerinden tahmin edebilirler. İşte, TEOG 2 2017 puan hesaplama robotu ve hesaplama yöntemini merak eden için detaylar!

Haberin Devamı

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı ikinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları bugün tamamlandı. Zorlu sınava giren öğrenciler şimdiden TEOG puanını hesaplamanın yöntemini araştırmaya başladı. Hazırlık sürecinde öğrencilere destek veren Milli Eğitim Bakanlığı, puan hesaplaması için de bir robot hazırladı.  Netleri tespit eden öğrenciler ODSGM’nin resmi internet sitesi aracılığıyla TEOG puan hesaplamalarını kolayca gerçekleştirebilecekler. İşte, TEOG puan hesaplaması yapabileceğiniz robotun kullanımı ve detaylar!

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, TEOG puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linkten girilen Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sorgulama ekranı üzerinden TEOG Puan Hesaplama işlemi yapılabiliyor.

Puan hesaplamasına başlamak için öncelikle Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sınavlarından alınan 1. Dönem Ortak Sınavlar ve 2. Dönem Ortak Sınavlar sonuçlarının yazılması gerekiyor.

Tüm bilgiler eksiksiz yazıldıktan sonra formun altında bulunan 6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı, 7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı ve 8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı değerleri yazılmalı. Son olarak ''Hesapla'' butonuna tıklanmalı. Tüm bu işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra TEOG Puan Hesaplama işlemi yapılmış oluyor ve TEOG puanı öğrenilebiliyor.

MEB 2017 TEOG 2 puan hesaplama robotu

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TEOG'da 8'nci sınıf öğrencileri hem Güz hem de Final dönemlerinde Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 farklı dersten sorumlu olarak ortak sınavlara giriyorlar.

Haberin Devamı

Her TEOG ortak sınavında 20 soru soruluyor. Sınavdaki her sorunun değeri ise 5 puan. Öğrencilerin ortak sınav notu, yazılıda olduğu gibi 100 puan üzerinden değerlendiriliyor ve her dersin ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış TEOG puan hesaplaması yapılıyor.

Bu puanlar hesaplanırken;

-Türkçe 4
-Matematik 4
-Fen ve Teknoloji 4
-İnkılap Tarihi 2
-Yabancı Dil 2
-Din Kültürü 2

TEOG sınavlarından elde edilen puanlar, her bir dersin ağırlık katsayıları ile çarpılıyor ve 700 puan üzerinden Ağırlıklandırılmış TEOG puanı elde ediliyor. 700 üzerinden ortaya çıkarılan TEOG Ortak Sınav Puanı üzerinde 6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları da eklenerek 2'ye bölünüyor. Bu sayede TEOG puan hesaplama işlemi gerçekleşmiş oluyor.

 

BAKMADAN GEÇME!