ME.Ü’de rektörlük seçimi sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

ME.Ü’de rektörlük seçimi sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 20:11

MERSİN Üniversitesi'nde (ME.Ü) 7 adayın yarıştığı rektörlük seçimini mevcut Rektör Prof. Dr. Suha Aydın kazandı. Seçim sandığından Mustafa Kemal Atatürk için atılan oy ise geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

ME.Ü rektörlük seçimi Çiftlikköy Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. Suha Aydın ile Prof. Dr. Halil Kumbur, Prof. Dr. Fahrettin Abdullayev, Prof. Dr. İbrahim Ekiz, Prof. Dr. Adnan Erkuş, Prof. Dr. Tuğba Yelken ve Prof. Dr. Gürbüz Polat aday olarak yarıştı. 530 öğretim üyesinden 511’inin oy kullandığı seçimlerde mevcut Rektör Prof. Dr. Suha Aydın 146, Prof. Dr. Halil Kumbur 71, Prof. Dr. Fahrettin Abdullayev 81, Prof. Dr. İbrahim Ekiz 34, Prof. Dr. Adnan Erkuş 9, Prof. Dr. Tuğba Yelken 58, Prof. Dr. Gürbüz Polat 101 oy alırken, ayrıca 7 oy boş, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ adı yazılarak kullanılan bir oyla birlikte 4 oyda geçersiz sayıldı.

Bu arada Seçim sonucunda en yüksek oyu alan 6 aday YÖK'e sunulacak. YÖK, belirleyeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bildirecek. Cumhurbaşkanı Gül, 3 adaydan birini rektör olarak atayacak. Seçimleri değerlendiren mevcut Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, seçime katılarak oy kullanan öğretim görevlilerine teşekkür ederek, her şeyin Mersin Üniversitesi'nin gelişimi için olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!