MDOB'a soprano müdür

Güncelleme Tarihi:

MDOBa soprano müdür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 11:34

MDOB'a soprano müdür

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün değişmesinin ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB) ve Sanat Yönetmenliği’ne de Soprano Bengi İspir Özdülger getirildi.
26 yıldır MDOB’da görev yapan Bengi İspir Özdülger, 1995 yılında dünyada 50 kadın besteci den biri olarak yer alan Azeri besteci Frangiz Ali-zade’nin eserlerini yorumlamak üzere İsviçre Bern la Strimpellata oda Orkestrası ile Bern Zürich ve Basel de konserler gerçekleştirdi. 1996 yılında aynı orkestra ile bahsi geçen eserlerin CD kayıtlarının yapılmasında görev alan Özdülger, 2004 yılında Tiran'da Arnavutluk'un dünyaca ünlü opera sanatçısı Maria Craia adına yapılan Opera Şan yarışmasında 16 ülkeden katılan ve tüm kategorileri kapsayan yüzü aşkın sanatçı arasında 4’ncü oldu. Sanatçı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya operalarında misafir sanatçı olarak temsiller gerçekleştirdi. Rusya filarmoni, Cumhurbaşkanlığı Senfoni, İzmir Devlet Senfoni ve Çukurova Senfoni orkestraları ile konserler ve oratoryolar seslendirdi.
Yazılı ve görsel basında olumlu kritikler alan sanatçı, Uluslararası İstanbul Klasik Müzik festivali ve Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde de birçok kez yer aldı. Ayrıca Türksoy Opera günleri kapsamında da Türkiye'yi temsilen konserler veren Özdülger, 1995 yılında yılından bu yana İsviçre, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya ve Kıbrıs başta olmak üzere, çeşitli ülkelerde solo konserler gerçekleştirmiş ve festivallere katılarak uluslararası adından söz ettirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!