MDOB, ‘Lüküs Hayat’ Müzikalini Gazianteplilerle Buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

MDOB, ‘Lüküs Hayat’ Müzikalini Gazianteplilerle Buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 10:45

MDOB, HALDUN DORMEN REJİSİYLE SAHNEYE TAŞIDIĞI CEMAL REŞİT REY’İN ÜNLÜ ‘LÜKÜS HAYAT’ MÜZİKALİNİ, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL BİR TEMSİLLE GAZİANTEPLİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAK.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Haldun Dormen rejisiyle sahneye taşıdığı Cemal Reşit Rey’in ünlü ‘Lüküs Hayat’ müzikalini, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel bir temsille Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak.
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cemal Reşit Rey’in bestelediği, librettosunu Ekrem Reşit Rey’in yazdığı iki perdelik Lüküs Hayat müzikali, 8 Mart 2015 Pazar günü Gaziantep Şehitkamil Kültür Merkezi Sahnesi’nde sahneye koyacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sahnelenecek eseri, şef Aytuğ Ülgen yönetirken, dekor tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Tarı Deniz, koreografisi Serbülent Biçer’e ait. Eserin reji asistanlığını Süleyman Tekin üstleniyor. Başlıca rolleri ise Korhan Dinçer, Neslihan Ulaş, Ayşegül Devrim Serdar, Deniz Karausta, Gökçen Büyükaslan, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Melahat Yavuz, Tolga Erden, Başak Boran Oksal, Ufuk Kasar, Gülden Vurandemir, Hasan Berk, Alpay Noyan Özbay, Nihan Evren, Zeynep Özgür Yılmaz, Erdem Özdemir, Levent Yetkin, Ali Ulvi Karaca, Serkan Karagöz, Orhan Güllüler ve Baran Taner paylaşıyor.
MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Gaziantep turnesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Bölgemizin tek opera ve bale kurumu olan MDOB, turneler vasıtasıyla bölgemize de sanat hizmeti götürmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bu doğrultuda, ünlü Lüküs Hayat müzikalini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşturacağız. Bu buluşmaya vesile olan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunar, eserin ücretsiz sahnelenecek olan temsiline tüm sanatseverleri davet ederiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!