McDonald’s, 4 bin kişiye ‘iş’ yarattı 25 milyon liraya 30 restoran açacak

Hürriyet Haber
12.01.2011 - 00:00 | Son Güncelleme:

Geçtiğimiz yıl 26 restorana 32 milyon lira yatırım yapan McDonald’s, 2011’de de büyümeye devam edecek.

2010 yılında kırmızı et fiyatlarındaki artışın McDonald’s mönülerine yansımadığını anlatan Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Fiyat avantajları, promosyonlarla, stratejik ortakların katkısıyla fiyat artışı yapmadan geçişi sağladık. Bundan dolayı büyümemiz devam etti. Kendi çiftliğimiz var. Dolayısıyla tedarikçimiz, kurulduğumuz günden beri Pınar Et. Beraber bu konuda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yakından izliyoruz. Herhangi bir zam yapmadan devam etmek istiyoruz. Ama etteki fiyat artışı bizi mecbur ederse belki ufak birtakım artışlarla durumu geçirebiliriz” dedi.
4 bin kişilik istihdam
2010 yılında 26 McDonald’s restoranı açtıklarını, 2011’de 30 restoran açma hedefleri bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “McDonald’s’ın Türkiye’deki 25’inci yılını kutluyoruz. Tüketicilere sunduğumuz ürünlerle 700 milyon liralık iş hacmi yarattık. Ürünlerin yüzde 98’ini Türkiye’de yatırım yapan tedarikçilerden satın alıyoruz. 4 bine yakın istihdam ve 160’a yakın restoranın, mekan kiraları gibi birçok yan unsurla Türkiye’ye önemli bir katma değer sağladık.”
Girişimci sayısı artacak
Tuncay Özilhan, 2011’de yapacakları yatırımlarla da girişimcilere destek olacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “McDonald’s’ı Türkiye’de büyütme planlarımız önümüzdeki 25 yılda daha da gelişecek. 2011 yılı, McDonald’s markasının Türkiye’deki gelişiminde önemli bir kilometre taşı oluşturacak. Verimli büyüme planlarımızı artık daha fazla nitelikli işletmeci ile gerçekleştirme kararı aldık. Şimdiye kadar kısıtlı tuttuğumuz işletmeci sayımızı, girişimci mantığı ile McDonald’s işine girmek isteyenlerle artıracağız. Böylece girişimcilik konusunda da fark yaratan bir şirket olacağız.”
Ciro yüzde 8.7 büyüdü
2010 yılını McDonald’s’ın başarılı bir şekilde geçirdiğini dile getiren Özilhan, şunları dile getirdi: “Ciroda yüzde 8.7, müşteri ziyaretinde yüzde 7.5 civarında büyüdük. Türkiye’de büyümemiz devam edecek. Yeni yatırımlar ve projelerle bu büyümeleri destekleyeceğiz. Kriz döneminde de satışlarımız düşmedi.”

25 yılda 500 milyon sandviç satıldı

Türkiye’deki McDonald’s restoranlarında 2010 yılında 36 milyon adet ekmek tüketildi.
3 bin 200 ton et, 5 bin ton patates, 640 ton salata ve 2.8 milyon litre süt satıldı.
McDonald’s tedarikçileriyle 110 milyon liralık iş hacmi yaratıldı.
25 yıl boyunca Türkiye’deki McDonald’s restoranlarında, 500 milyon adet sandviç satıldı.
25 yılda 44 bin ton et, 45 milyon litre süt ve 65 bin ton patates tüketimi gerçekleşti.

 

Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı