"MB kararı pozitif etkiledi ama sürmesi için faiz yüzde 11'in üzerinde olmalı"

Güncelleme Tarihi:

MB kararı pozitif etkiledi ama sürmesi için faiz yüzde 11in üzerinde olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:20

"MB kararı pozitif etkiledi ama sürmesi için faiz yüzde 11'in üzerinde olmalı"

Haberin Devamı

İstanbul, 16 Mart (DHA) – Merkez Bankası’nın (TCMB) kararını değerlendiren ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Yönetici Direktörü Vedat Mizrahi, piyasalar üzerinde pozitif etkisi olan kararın etkisinin sürmesi için faizin yüzde 11’in üzerinde tutulması gerektiğini söyledi.
Mizrahi, yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 15 Mart’ta yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından sonra bugün gerçekleşen TCMB'nin Para Politikası Kurulu’ndan (PPK) Geç Likidite Penceresi faizinde 0.75 puanlık artış kararı çıktığını hatırlattı.
Mizrahi, son dönemde Merkez Bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yüzde 10.8 seviyesine çektiğine dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Önümüzdeki günlerde piyasayı yüzde 9.25’lik gecelik borç verme ve yüzde 11.75 seviyesine çekilen geç likidite penceresinden fonlamaya devam edecek olan Merkez Bankası’nın ağırlıklı ortalama faiz oranını yüzde 11.5 seviyelerine kadar çekebileceğini söyleyebiliriz. Geçen ay olduğu gibi Merkez Bankası ilk günlerde ağırlıklı ortalama fonlama faizini çok değiştirmeyerek kur tepkisini görmeye çalışacak ve oluşan piyasa tepkisine göre kademeli olarak bu faizi yukarı çekmeye çalışacaktır. TCMB’nin aldığı aksiyonun sermaye piyasaları ve döviz üzerinde pozitif etkisi olduğunu gözlemliyoruz. Pozitif tepkinin devam etmesi için ağırlıklı fonlama faizinin yüzde 11’lerin üzerine çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz." (Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!