Mazlumder’den Teröre Kınama

Güncelleme Tarihi:

Mazlumder’den Teröre Kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 12:13

MAZLUMDER'DE TERÖRE KINAMA

Mazlumdur Malatya Şubesi tarafında Suruç’taki terör saldırısına tepki geldi.
Mazlumder Yönetim Kurulu Üyesi Cumali Yiğit yaptığı açıklamada, "20 Temmuz 2015 Pazartesi Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Sosyalist Gençlik Federasyonu, basın açıklaması yaptığı sırada yaşanan bombalı saldırıda şu ana kadar edinilen bilgiye göre 32 kişi öldü 100’ün üzerinde kişide yaralandı.
Kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi makamların açıklamalarına göre saldırı bir intihar bombacısının üzerindeki bombayı patlatmasıyla meydana geldi. Patlama sonucu 32 insan feci şekilde can verdi. 10 kadarı yoğun bakımda olmak üzere 100’ün üzerinde insanda yaralandı ve tedavi altına alındı.
Türkiye’nin güney sınırındaki Suriye’de 2010 yılından bugüne yaşanan insanlık dramının ülkemizi yeterince rahatsız ettiği, Kuzey Suriye’de DEAŞ ve PYD mücadelesinin bölgenin demografik yapısına ve insanların kendi memleketlerinde huzur içerisinde yaşamasına imkan vermediği, Suriye’den gelmesi muhtemel sığınmacı dalgasına karşı, Türkiye’nin güney sınırında askeri tedbirler almak zorunda kaldığı, ülke içinde ve dışında barış ve kardeşliğe büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda Suruç’ta yapılan bombalı katliam bölge barışına yönelik provokatif bir saldırıdır" dedi.
Malatya Şubesi olarak, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı ve katliamı insan için en kutsal hak olan yaşama hakkına yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini kaydeden Yiğit, "Şiddetle tel’in ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Güney sınırlarımızın hemen ötesinde büyük bir insanlık dramının yaşandığı bu günlerde meydana gelen bu vahşi katliamın sorumlularının biran önce bulunarak adalet önüne çıkarılması için yetkilileri göreve davet ediyor, barışı ve huzuru bozmaya yönelik bu tip saldırıların bir daha yaşanmaması için iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasi çevreleri aklı selimle hareket etmeye, kışkırtıcı ve suçlayıcı beyanatlardan uzak durmaya, millete karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli tedbirleri alamaya davet ediyoruz ’şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!