Mazhar Yıldırımhan: Hedefimiz, ölümlü iş kazalarını sıfıra indirmek

Güncelleme Tarihi:

Mazhar Yıldırımhan: Hedefimiz, ölümlü iş kazalarını sıfıra indirmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 16:27

Mazhar Yıldırımhan: Hedefimiz, ölümlü iş kazalarını sıfıra indirmek

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM),  yenilenen eğitim ve hizmetlerini şirketlerin yöneticilerine ve paydaşlarına tanıtmak için toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi, “Hedefimiz ölümlü iş kazalarını sıfıra indirmek” dedi.

ÇELEBİ: EN ÖNEMLİ SORUN ARAZİ

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak, Başkan Yardımcısı Kenan Yavuz, ÇASGEM uzmanlarından Handan Akarsu ve proje teknik destek ekibinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, "Arsin OSB'de 86 fabrikamız var. Atölyeydik, fabrika olduk. Artık teknolojik ürünler üretmek zorundayız. Bölgemizin en önemli sorunu arazi. Yatırım adası bizim için önemli şans. Bu şansı kullanmak istiyoruz" dedi. 

ÇASGEM Başkanı Abdurraihm Şenocak da, "Kurumumuzu tanıtma amacı ile bir araya geldik. İLO'nun tasvip ettiği gibi insan odaklı çalışıyoruz. Verimlilikle ilgili bir çok başlıkta eğitim işbirliği yapacağız. Ankara'da oturan değil sahaya inen bir yönetim anlayışımız var." diye konuştu. 

YILDIRIMHAN: HEDEFİMİZ ÖLÜMLÜ İŞ KAZALARINI SIFIRA İNDİRMEK

Daha sonra açıklamalarda bulunan ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ise şunları söyledi:

"81 ili tarıyoruz. Çalışma Bakanlığı'nın teşviklerini sizlere ulaştırıyoruz. İşsizlik verileri açıklandı. 1.6 lık bir artış oldu. İstihdam ve mesleki eğitim konusunda ciddi sorunlarımız var. Meslek liselerini daha rantabl hale getirmek lazım. Burada açılan meslek lisesi önemli katkı sağlayacak. Hedefimiz işsizliği yıl  sonunda tek haneli rakama indirmek. Mesleğe yönelik işbaşı eğitimlerine ağırlık vermek istiyoruz. Sanayi ve hizmet sektörünü birbirine yaklaştırmalıyız. Üretmeye ve inovasyona ihtiyaç var. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Dünya iş sağlığı için 4 trilyon dolar harcıyor. Avrupa aldığı tedbir ve eğitimlerle çok önemli yol aldı. Hedefimiz ölümlü iş kazalarını sıfıra indirmek. Alınmayan tedbirlerle çok acı bedeller ödüyoruz. Çalışma Bakanlığı olarak önce bilgilendiriyoruz. Cezai işlemleri askıya aldık. Eğitim için kim talepte bulunursa biz hazırız. KTÜ ile eğitim amaçlı imzaları attık. Onların eğitim havuzundan faydalanacağız. Her şey insan için. Şu anda yüzde 33 kayıt dışı çalışma var. Bu çok yüksek.  Bu haksız rekabeti ortadan kaldırmak lazım."

Toplantıda daha sonra, değişik sektörlerden şirketlerin İş Güvenliği Uzmanları (İSG), Personel Müdürleri ve firma yetkililerine ÇASGEM’in yenilenen eğitimleri ve hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!