Mazeretten faydalandılar

BÜYÜKLER haftayı kolay kapattı. Galatasaray’ın ne oynadığından çok, Diyarbakırspor’un nasıl olduğunu görmek lazım. Tabiri caizse, Diyarbakırspor’un söyleyeceği tek cümle var o da, “Mazeretim var.” Nedir bu mazeretler.

Kulüp Başkanı, “Galatasaray maçına çıkmayacağım” demiş, takımın bütün motivasyonunu çökertmiş. Futbolcu para alamıyor, ikinci bir çöküntü. Teknik Direktör, yöneticiyle mi uğraşsın, futbolcuyla mı uğraşsın, üçüncü çöküntü. Diyarbakırspor, Diyarbakır’ın takımı mı, yoksa Diyarbakırspor’un üzerine oyunlar mı oynanıyor? Bu da ayrı bir çöküntü. Galatasaray gitti, bütün bunlardan faydalanarak üç puanı aldı. Ne oynadı? Hikaye.
Düşünün, G.Saray 29 dakika 10 kişi oynuyor. Diyarbakırspor’da tık yok. Neden? Kötü takım olduğundan mı? Hayır. Ama, Diyarbakırspor futbolcusunun kafası karışık da ondan. Bir andan sonra pilleri bitiyor.
Galatasaray’a dönüyorsunuz, Arda bir şeyler yapmak istiyor ama eskisi gibi değil. Barış son derece sorumsuz ve şımarık. Aldığı ilk kart yanlış olabilir. Ama ondan sonra her türlü olayın içinde var. İkinci gördüğü sarı kartta hakem yüzde yüz haklı. Bak Barış, eğer bir sarı kartın varsa ve yaptığın hareketin ardından ikinci sarıyı da alıyorsan, senin zaten Galatasaray’da oynamaman gerekir. Çünkü el bombası gibisin. Bunu, Diyarbakırspor’a karşı değil de diğer dirençli bir rakibe karşı yapsan, senin yüzünden Galatasaray maçı kaybeder. Ama burası Türkiye. Sen, ondan sonra çıkıp yine de ahkam kesersin. Yetiştiğin Almanya’da böyle bir hareket yapsan, takıma girip oynaman bile mucize olur.
İlacı Rijkaard verecek
Galatasaray 10 kişi kalmasına rağmen, 11 kişiyle mücadele ediyormuş gibi oynamaya devam etti. Rahat hareketler, laubali hareketler, defans anlayışından yoksunlardı. Tazemeta, Sabri’nin attığından çok daha kolayını kaçırmasaydı, ne olurdu haliniz?
G.Saray’da şu bir gerçek. F.Bahçe’de Alex neyse, G.Saray’da da Keita aynı role soyundu. İkisi de olmadığı zaman takımları tekliyor. Varlıklarında da herkese zevk veriyorlar. O zaman diğer futbolcuların kendilerine sorması gerekir, “Biz neciyiz” diye. Bunu soramıyorlarsa, bu durumdan biraz tahrik ve tahriş olmaları gerekir.
Sarı kırmızılılar sezon başındaki görüntüde değiller. Sebebini de Rijkaard mutlaka biliyordur. O ilacı veremezse, Galatasaray’ı ayağa kaldıramaz. Çünkü Galatasaray dün gece böyle bir Diyarbakır karşısında oynamadan kazandı. Hoş farketmiyor. Bir gün önce de Beşiktaş hiç oynamadan, çok iyi oynayan Trabzonspor’a karşı kazandı. Yani bu sezon, şu ana kadar Allah büyüklere, “Yürü ya kullarım” dedi.
Diyarbakırlılara sormak lazım. Galatasaray geliyor hem de Diyarbakır’a sempatik gelen bir takım. Stadın yarısı boş. Acaba neden?
Yazarın Tüm Yazıları