Mazeret üretmeden hazır başlamak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Mazeret üretmeden hazır başlamak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 12:55

TFF 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör Engin Korukır, mazeret üretmeden lige hazır başlamak istediklerini söyledi.

Korukır, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde idman öncesi yaptığı açıklamada, Erzurum ve Bolu'da iki etaplı kamp yaptıklarını, son hazırlıkları kendi tesislerinde sürdürdüklerini belirtti.

Her iki kamp döneminin de çok iyi geçtiğini ifade eden Korukır, “Sezon başında ne kadar iyi çalışırsak ligde meyvesini alabiliriz. Mazeret üretmeden lige hazır başlamak istiyoruz. 'Üçüncü, dördüncü haftasında, lige hazır oluruz, bir hafta sonra hazır oluruz' yaklaşımı doğru değil. Fazla mazeret üretmeden, takımın iyi oynadığını, birlik beraberliğin iyi olduğunu göstermek istiyoruz. Gidişatımızın iyi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çok doğru bir transfer politikası izlediklerini dile getiren Korukır, “Bir çok takımda sorunlar yaşanırken takımımızda hiçbir sıkıntı yok. Doğru ve kararlı transferler yapıyoruz. İş olsun diye transfer yapmıyoruz. Takımımıza katılan oyuncuların hepsi tecrübeli. Alt yapıdan takımımıza katılan oyuncuları hazırlık maçlarında görme şansı bulduk. Birçoğu bana iyi mesajlar verdi. Eksiklerimizi gidermek için iyi bir orta saha ve forvet oyuncusu alacağız. Bu oyucular da aramıza katıldıktan sonra eksiklerimizi gidermiş olacağız” diye konuştu.

Yönetim kurulunun istediği bütün oyuncuların alındığını kaydeden Korukır, şöyle devam etti:
“Zaten istemediğimiz oyuncular alınsa kendimi sorgulamam lazım. Transferlerde yüzde yüz bizim istediğimiz oyuncular alındı. Çünkü bunun hesabını verecek olan biziz. Hesabını biz vereceğimize göre doğru transfer yapmak zorundayız. Dördüncü kez Rizespor ile mukavele yaptım. Kulübün büyüklüğünü ve gücünü biliyorum. Beklentileri biliyorum. Beklentilere cevap verebilmek için yanlış adım atmamamız lazım.”

Yeşil-mavili ekip Korukır, yönetiminde hazırlıklarını sürdürdü. Futbolcular düz koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Korukır, idmanı sık sık durdurarak futbolcuları daha tempolu olmaları konusunda uyardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!