Mavikent Deniz Şenliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mavikent Deniz Şenliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 12:03

Mavikent Deniz Şenliği yapıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği renkli görüntüler oluşturdu.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Mavikent Deniz Şenliği etkinlikleri, Karaöz mevkisinde yapıldı. Etkinliklere Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Kumluca Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Cengiz Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, emekli Anayasa Mahkemesi Başkanı Yalçın Acargül, daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri tarafından denize çelenk bırakıldı. Şenlik tertip komitesi üyelerine ve sponsorlara plaket takdim edilmesi sonrasında yüzme, su altında en uzun süre kalma ve yağlı direkten bayrak alma yarışları yapıldı. Yarışmalar öncesi Moğolistan Akrobasi Grubu ve Anadolu Halk Oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Göven, şenliğin yapıldığı alanın tabiat harikası olduğunu belirterek, bu alanın temiz tutulması gerektiğini vurguladı. Böyle güzel bir yerin kirletilmesine anlam veremediğini aktaran Başkan Göven, "Önce vatandaşlarımızda çevre bilincini oluşturmalıyız. Çevre kirli olursa, kirlettiğimiz alanda en önemli hakkımız olan yaşama hakkımız var mıdır? Denizi, havayı, içme suyunu kirletmişsiniz, kirlenmiş bir ortamda hayat hakkını kullanmanız mümkün mü? Elbette hayır. Bu yüzden çevremizi temiz tutmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmalara geçildi. 50 metre yüzme yarışında Yiğit Sevgül, 100 metre yüzme yarışında Alperen Bizimtuna, 200 metre yüzme yarışında Haktan Yorgancı ve 100 metre sırt üstü yüzme yarışında Levent Taşkın birinci oldu. Su altında en uzun süre kalma yarışında İlyas Acar birinciliği elde etti. Etkinliğin en ilgi toplayan etkinliği yağlı direkten bayrak alma yarışı ise büyük mücadeleye sahne oldu. Yarışmacılardan Hasan Çüm bayrağı alarak birinci oldu. Yarışmalar sonunda dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verilirken, yağlı direkten bayrak alma yarışında birinciliği elde eden katılımcıya ise Belediye Başkanı Yusuf Göven tarafından 3 bin lira para ödülü verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!