Mavi tur kurbanını son yolculuğuna taraftarlar uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Mavi tur kurbanını son yolculuğuna taraftarlar uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 13:41

Mavi tur kurbanını son yolculuğuna taraftarlar uğurladı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM'da eşi ve kızıyla birlikte çıktığı günübirlik mavi turda teknenin pervanesine takılarak yaşamını yitiren, belediyede taşeron temizlik işçisi 52 yaşındaki Sedat Yılmazer, memleketi İzmir'in Bayındır İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarına taraftarı olduğu Bodrumspor ve Beşiktaş bayrak ve formaları serilen Yılmazer'i, Bodrumspor'un 30 kadar taraftarı saygı duruşuyla son yolculuğuna uğurladı.
Bodrum Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak temizlik işçisi olarak çalışan ve çevresinde 'Martı Sedat' olarak tanınan Sedat Yılmazer, geçen çarşamba sabahı, eşi Yıldız Yılmazer ve kızı Gizem Yılmazer ile 14 metrelik 'Balmahmut' adlı tekneye binerek, günübirlik mavi tura çıktı. Yılmazer Ailesi dışında 25 turistin de bulunduğu tekne, Akyarlar Mahallesi, Aspat Mevkisi açıklarında demirledi. Yılmazer, iddiaya göre, teknenin motorlarını durdurmasını beklemeden denize atladı. Eşi ve kızı ile turistlerin gözü önünde akıntıyla teknenin altına sürüklenen Yılmazer, pervaneye takılarak yaşamını yitirdi. Teknenin kaptanı bağrışlar üzerine olayın farkedip, sahil güvenlikten yardım istedi. Sahil güvenlik ekipleri, pervaneye takılan sağ bacağı parçalanarak kopan Yılmazer'in cesedini sudan çıkarıp, Bodrum Limanı'na götürdü. Yılmazer'in cesedi önce Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na, ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Yılmazer'in sinir krizi geçiren eşi Yıldız Yılmazer ve kızı Gizem Yılmazer de Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beşiktaş ve Bodrumspor taraftarı olan ve maçlarını kaçırmayan Yılmazer'in ani ölümü, yakınları ve sevenlerini yasa boğdu.
"MARTI SEDAT'I SON DEPLASMANINA UÇURDUK"
Otopsinin ardından Yılmazer'in yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, memleketi İzmir'in Bayındır ilçesi kırsal Çiftçigediği Mahallesi'ne götürüldü. Yılmazer için dün ikindide Çiftçigediği Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Yılmazer'in eşi Yıldız Yılmazer, kızı Gizem Yılmazer, yakınları ve Bodrumspor 1931 Taraftarlar Derneği Başkanı Tamer Yaman ile 30 taraftar katıldı. Kılınan namazın ardından Yılmazer'in bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, mahalle mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi. Yılmazer'in mezarına Bodrumspor ve Beşiktaş forma, atkı ve bayrakları serildi. Bodrumspor taraftarları, mezarı başında Yılmazer için saygı duruşunda bulundu.
Bodrumspor 1931 Taraftarlar Derneği Başkanı Tamer Yaman, "Bodrumspor'un yaklaşık 15 yıldır ne içerde ne deplasmanda hiçbir maçını kaçırmayan, ayrıca koyu Beşiktaş taraftarı olan Sedat abimizi son deplasmanına uçurduk. Kişiliği, spor sevgisi, arkadaşlığı ve takım ruhunu yansıtması ile eşsiz bir insandı. Hiç beklemediğimiz bir anda beklenmedik bir şekilde aramızdan ayrıldı, acımız çok büyük" dedi.
"ANNE KIZIN PAYLAŞIMLARI YÜREKLERİ DAĞLADI"
Yıldız Yılmazer ise eşinin çektiği son aile fotoğrafını eşine ait sosyal paylaşım sitesinden yeniden paylaşarak, "Aşkım nurlar içinde yat. Yaşadığım sürece bu telefon ve Facebook hesabın kapanmayacak. Seni çok seviyorum Kartalım ve Martım" yazarak, acısını paylaştı.
Gizem Yılmazer de babasının ardından sosyal medyadaki paylaşımında, "Daha geçireceğimiz çoook uzun yıllar vardı. Bu gidiş oldu mu be baba? Yakıştı mı sana? Çok zamansız gittin. Bizi böylece bıraktın. Çok iyi, pırıl pırıl yüreği olan biriydin. Böyle iyi bir insana bu ölüm yakışmadı. Haketmedin sen bu ölümü. Bu isyan değil, gerçek. Hani iki hafta sonra tekrar mavi tura gidecektik. Söz vermiştin baba. Niye sözünü tutmadın? Beni babasız bıraktın. Bizi dayanaksız bıraktın. Ah babam ah. Mekanın cennet olsun. Nurlar içinde yat. Seni çok seviyorum. Seni çok özleyeceğim" yazması yürekleri dağladı.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!