Mavi Masa’da personel arttı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Masa’da personel arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 16:01

Büyükşehir Belediyesi, belediye hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişimi sağlamak amacıyla ‘153 Mavi Masa’daki personel sayısını 70’ten 104’e çıkardı.

Haberin Devamı

Personelin rahat ve verimli çalışmasını sağlamaya yönelik fiziki şartlar değiştirilerek yenilendi. Mavi Masa’ya tüm personel için fizyolojik rahatsızlıkları önlemeye yönelik ergonomik ve bel destekli koltuklar alınırken, molalarda kullanılmak üzere dinlenme odaları ve mutfak da yapıldı. Hem telefonla hem de yüz yüze vatandaşla iletişim kuran Mavi Masa operatörlerine, ses kalitesi yüksek kulaklıklar alındı. Ses yalıtımı da yapılan Çağrı Merkezi’nde dışarıdan herhangi bir sesin çağrıya karışmasının engellenmesi ve vatandaşa sesin daha anlaşılır iletilmesi amaçlanıyor.

BİR YILDA 1.5 MİLYON ÇAĞRI

Üç vardiya şeklinde ve 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak çalışan Mavi Masa, son bir yılda 1.5 milyon çağrıyı cevapladı, 442 bin 801 başvuru aldı. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası başta olmak üzere Sıhhiye, Batıkent ve Kızılay metro istasyonlarında bulunan Mavi Masa operatörleri, gerek yönlendirme gerekse bilgilendirme yaparak vatandaşlara hizmet veriyor. Mavi Masa, yüz yüze ve telefonun yanı sıra e-posta, Twitter, Facebook, Whatsapp, mobil uygulama ve e-devlet’in de aralarında bulunduğu 18 ayrı kanaldan da vatandaşa hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!