Mavi kapı aralandı

Güncelleme Tarihi:

Mavi kapı aralandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 16:35

Mavi Kapı Derneğinin düzenlediği ‘kadına şiddet ve çocuk istismarı’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Saadet Öğretmen, “Bir kadın her şeyi değiştirebilir. Ama bizim babalara da ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

Ankara merkezli Mavi Kapı Derneği, kadına şiddet ve çocuk istismarı konularında farkındalık yaratmak amacıyla dün TOBB Üniversitesi’nde konferans düzenledi. TOBB Üniversitesi ile Yenimahalle Belediyesi’nin de desteklediği konferansa, İzmir’de bir okul müdürünün öğrencilere yönelik cinsel istismarını ortaya çıkararak, ABD’den ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’ alan öğretmen Saadet Özkan ve ilahiyatçı Şaban Ali Düzgün konuşmacı olarak katıldı. Saadet Öğretmen, İzmir’in Menderes ilçesindeki Ahmetçik İlkokulu’nda yaşanan çirkin olayı ve istismara karşı verdiği mücadeleyi anlatarak, “Şunu anladım bir kadın her şeyi değiştirebilir. Çünkü bizi erkeklerden ayıran şu; biz anaçız. Doğurduğumuzda kendi içimize işliyor, yenileniyoruz. Ama bizim babalara da ihtiyacımız var. Erkek gücüne ihtiyacımız var. Bunu tek başına çözeceğiz diye bir şey yok. Mahkeme koridorlarında erkekler geliyor bize desteğe. Toplum bilincini geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mavi kapı aralandı

KADIN VE ERKEK EŞİTTİR

İlahiyatçı Şaban Ali Düzgün de ayet ve hadis-i şerif’lerden örnekler vererek, kadın ve erkek eşitliği konusuna dikkat çekti. Düzgün, “İslam hukukuna göre evlilikte sorun çözme yetkisi hakimdedir, yargıçtadır. Dolayısıyla kadın ve erkek eşittir” dedi. Konferansa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

Mavi kapı aralandı

BAKMADAN GEÇME!