Mavi Giyim halka arzında ek satış dahil tüm hisseler satıldı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Giyim halka arzında ek satış dahil tüm hisseler satıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 09:47

Mavi Giyim'in halka arzında ek satış dahil halka arz edilen tüm hisselerin satışı yapılırken, halka arz fiyatı 43 lira ile halka arz aralığı olan 43-51.6 liranın alt eşiğinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Mavi Giyim'in halka arzında 49.66 milyon lira nominal şirket sermayesinin yüzde 55'ine karşılık gelen 27.31 milyon lira nominal değerli hisse satıldı.

Reuters tarafından yapılan hesaplamaya göre Mavi Giyim'in sermayesinin yüzde 55'inin halka arz edildiği ihracın büyüklüğü 1.17 milyar lira oldu. Bu fiyata göre şirketin piyasa değeri ise 2.14 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Halka arzın yurtiçi ayağını koordine eden İş Yatırım tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, halka arz edilen payların yüzde 74'ü yurtdışı kurumsal yatırımcılar, yüzde 18.9'u yurtiçi kurumsal yatırımcılar tarafından satın alındı. Yurtiçi bireysel yatırımcılar ise ihraçtan yüzde 7.2 pay aldı.

İhraç öncesi dağılım oranı yabancı ve yurtiçi kurumsal ve bireysel yatırımcı için yüzde 70/20/10 olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

Halka arzdan Singapur merkezli Temasek Holdings ve İngiltere merkezli Templeton Inv Counsel'in her biri 2.4 milyon TL nominal tutarlı, yani sermayenin yüzde 4.8'i kadar pay aldı.

İngiltere merkezli Universities Superannuation, 2.1 milyon adet hisse; Carrhae Capital, Charlemagne Capital, Neurberger Berman Inv Advisers'ın her biri 1.8 milyon adet hisse ve Abu Dhabi Inv Authoriyt 1.55 milyon adet hisse aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!