Mavi adım

Güncelleme Tarihi:

Mavi adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 15:58

Kadına ve aile içi şiddetin çözümünde, ‘erkeklerin daha aktif rol alması gerektiği’ inancıyla kurulan Ankara merkezli Mavi Kapı Derneği, ‘İlk Adım’ projesini hayate geçirdi. Dernek, proje kapsamında Karabük’te ‘Ayrımcılık ve Kadına Şiddeti Önlemede Erkeğin Rolü’ konulu panel düzenledi.

Haberin Devamı

Programı nedeniyle Karabük’te bulunan ABD’nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass’ın da katıldığı panelde, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Karabük Barosu Başkanı Avukat Rıdvan Erdoğan, Ankara Barosu Gelincik Projesi Merkez Başkanı Avukat Aslı Arıhan ve Mavi Kapı Derneği Aktivisti Avukat Salih Tayfun İnce kadına karşı şiddetle mücadelenin önemi vurgulandı. Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt, şunları söyledi: “Proje kapsamında Karabük’teki kamu kurum ve kuruluşları ile işyerlerini, kıraathaneleri ziyaret ettik. Sokakta karşılaştığımız insanlarla sohbet ettik. Kadına karşı şiddet konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz ve çok olumlu tepkiler aldık. ‘Geçmişte annene, gelecekte kızına yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi sen bir başkasına yapma’ diye sloganımız var. Toplumda sevgi, saygı, hoşgörü ve empati eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Konuşma fırsatı bulduğumuz ortamdaki erkeklerden gözlerini yummalarını ve anne, eş, sevgili, kızı gibi hayatlarında en sevdikleri kadına zarar verildiğini hayal etmelerini istiyoruz. Bu sayede tepkilerini ölçüyoruz.

Haberin Devamı

10 YILDA 1 MİLYON AKTİVİST

Bizim bir de aktivist formumuz var. Form sayesinde Mavi Kapı Derneği üyesi olarak hayatın her anında şiddete karşı mücadele içinde olunacağına dair söz alıyoruz. Türkiye’de 10 yılda 1 milyon aktivist hayal ediyoruz. Toplumda her 7 kişiden 1’i bu grubun üyesi olsun ve verdikleri bu söz sayesinde şiddete tanık olduğunda duyarsız kalmasın. Nihai amacımız bu. Bir pürüz çıkmazsa Eylül ayında da Ankara’da benzer bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz.”

Mavi adım

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, panel öncesi dernek üyeleriyle selfie çekti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!