Mattis: O sunum askeri değil, diplomatik mesaj

Güncelleme Tarihi:

Mattis: O sunum askeri değil, diplomatik mesaj
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 23:48

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ülkesinin BM Büyükelçisi Nikki Haley’nin geçen perşembe İran’a ait olduğu iddia edilen füze parçalarıyla yaptığı sunumla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı’ndaki (Pentagon) basın ofisini önceki gün ziyaret ederek gazetecilerle bir araya gelen Mattis’e Haley’in Suudi Arabistan’a atıldığı iddia edilen ve İran yapımı olduğu ileri sürülen bir füze parçasının önünde yaptığı açıklama da soruldu. ABD Savunma Bakanı Mattis, Haley’nin bir füze parçası önünde Tahran’a yönelik suçlamalarının İran’a yönelik askeri bir cevap gerektirip gerektirmediği sorusuna, “Askeri olarak değil, hayır” cevabını verdi. Mattis, “Bu nedenle oradaki kişi Elçi Haley oldu, generallerimizden biri değil” dedi. Mattis, “Bu, İran’ın neye hazırlandığını dünyaya göstermek için diplomatik bir çaba” diyerek askeri bir mesele olmadığını ifade etti.

‘DEAŞ İLE SAVAŞ BİTMEDİ’

AA muhabirinin, “Daha önce bir araya geldiğimizde ABD’nin Suriye’deki varlığının şartlara bağlı olacağını ve Cenevre’deki Suriye görüşmeleri diplomatik bir çözüme varana kadar ABD’nin Suriye’deki varlığını sürdüreceğini söylemiştiniz. Ancak Cenevre görüşmelerinin sekizinci turu da siyasi bir çözüm için şart oluşturma konusunda başarısızlıkla sonuçlandı. Bu konuda yorumunuz nedir” sorusuna karşılık Mattis, “DEAŞ’ın bitmediği ve DEAŞ ile savaşın devam ettiğini” ifade etti. Bakan Mattis, “DEAŞ şimdi dağıtılıyor. Açıkçası savaş bitmiş değil. DEAŞ’ın bittiğini söyleyenlere inanmayın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!