MATSO'da imar barışı toplantısı

Güncelleme Tarihi:

MATSOda imar barışı toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 11:01

MATSO'da imar barışı toplantısı

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde konaklama sektöründe iştigal eden üyelere yönelik imar barışı toplantısı yapıldı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle imar barışı toplantısı düzenlendi. Otogar üstünde bulunan MATSO Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya konaklama sektöründe iştigal eden üyeler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya Kaymakam Mustafa Yiğit, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, MATSO yönetimi de katıldı.

Kaymakam Mustafa Yiğit, imar barışıyla ilgili ilçede üçüncü toplantının gerçekleştiğini belirterek, ilk toplantıyı mahalle muhtarına yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi. Diğer iki toplantının ise MATSO tarafından düzenlendiğini aktaran Yiğit, toplantılara katılım ve ilginin yoğun olduğunun altını çizdi. İmar barışı sonrasında yapı kayıt belgesinin alınmasıyla davalık olan birçok konunun düşeceğini kaydeden Yiğit, "Konaklama sektöründe de böyle sıkıntı yaşayanlar varsa bütün işletmelerimizin buna katılmasını temenni ediyorum" dedi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, toplantının ikincisini gerçekleştirdiklerini aktarırken, "Daha önce üyelerimiz ve halkımıza yönelik imar barışı toplantısı düzenlemiştik. Bu toplantıyı ise konaklama sektörüne yönelik MASTOB ile birlikte organize ettik. Toplantının verimli geçmesini dileyerek katılımınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmar barışının imarla ilgili sorunlarının karşılıklı barışın gerçekleşmesi ve sorunun çözülmesi amacıyla çıkarıldığını hatırlatan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay da bu barış sonrasında imarla ilgili sıkıntılar yaşanmayacağını vurguladı.

Toplantı Tevfik Altınay'ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla tamamlandı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

FOTOĞRAFL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!