Matrakçı Nasuh Japonya seferinde

Güncelleme Tarihi:

Matrakçı Nasuh Japonya seferinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 22:01

16’ncı yüzyılda Osmanlı seferlerinin minyatürlerini çizen Matrakçı Nasuh’un eserlerinden oluşan ‘16. Yüzyıl Dâhisi Matrakçı Nasuh’ sergisi 1 Eylül 2016 tarihinde Tokyo’da sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği (İKASD) tarafından projelendirilen ‘16. Yüzyıl Dâhisi Matrakçı Nasuh’ sergisi Saraybosna, Belgrad, İstanbul ve Viyana’dan sonra, 1-8 Eyül 2016 tarihleri arasında Japonya Tokyo Shibuya Culture Center Owada Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

PARİS VE WASHINGTON SIRADA

Küratörlüğünü Beste Gürsu’nun yaptığı sergide, nakkaş Sevim Ersoy’un liderliğinde 12 kadın sanatçının, Osmanlı-Türk sanatının önemli isimlerinden Matrakçı Nasuh’un ‘Beyan-ı Menazil Sefer-i Irakeyn’ ve ‘Tarih-i Feth-i Şikloş Estergon ve İstol Belgrad’ eserlerinde yer alan şehir haritalarından yapılan seçkiyi çini levhalar üzerine ve yine Matrakçı’nın beyitlerinden yapılan seçkiyi ise divani hat levhalar’a aktardıkları toplam 41 eser yer alıyor. Ziyaretçilerin, minyatürler aracılığıyla seferlerin rotalarını ve 16’ncı yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nu sanatsal ve siyasi anlamda keşfedecekleri sergi ekim ayında Paris UNESCO Merkezi’nde ve aralıkta da Washington’da sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!