Matilda Müzikali için başvurular sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Matilda Müzikali için başvurular sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 16:47

İZMİR'deki Mozart Akademi'nin bu yıl sahneleyeceği Matilda Müzikali seçmeleri için son başvuru tarihinin 17 Ekim olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Matilda Müzikali'nde rol alacak 8-15 yaş arasındaki genç yetenekler, 17 Ekim'de yapılacak seçmelerle belirlenecek. İzmirli opera sanatçısı İlhan Cinpir'in yönettiği Mozart Akademi tarafından bu yıl eğitim dönemi boyunca hazırlanacak olan Matilda Müzikali, kitapları çok seven bir kız çocuğunun, okuduğu hikayelerin içindeki bir kahramana dönüşerek başından geçen serüveni anlatıyor. Yaklaşık 100 çocuk ve gencin görev alacağı müzikalin müzikleri Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Orkestra şefi olan Ali Hoca, librettosu ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Belkıs tarafından kaleme alınıyor. 8-15 arasındaki çocuk ve gençler arasında seçmeler yapılarak rollerin belirleneceği müzikalin büyük ses getirmesi bekleniyor.  

Haberin Devamı

Seçmeler için son başvuru tarihi 17 Ekim olan Matilda Müzikali'ni hayata geçirecek Mozart Akademi Başkanı Opera sanatçısı İlhan Cinpir, akademi olarak Harry Potter Çocuk Operası başta olmak üzere, Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali ile İzmir Polifonik Korolar Festivali gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu tip etkinliklerle yeni yetenekleri keşfetme şansı bulduklarını ifade eden Cinpir, "Matilda Müzikali'ne ilgi beklediğimizin üzerinde oldu. 17 Ekim'de yapılacak seçmelerde Müzikal'de görev alacak çocuk ve gençleri belirleyeceğiz. Bize güvenen ailelere çok teşekkür ederiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!