Matematiğin dehaları ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Matematiğin dehaları ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 10:54

Matematiğin dehaları ödüllerini aldı

Haberin Devamı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteği, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Matematik Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Mersin Üniversitesi Prof.Dr.Uğur Oral Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Olimpiyatlara bu yıl Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve İstanbul’dan 245 öğrenci başvurdu ve 189 öğrenci sınava girmeye hak kazandı.
Ödül töreninde konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, temel bilimlerin önemine dikkat çekerek, “Eğitim ülkenin üretimi ile doğrudan ilgilidir. Okuyan, anlayan, algılayan, sorgulayan,  merak eden, hayal eden, düşünen, analiz yapabilen bir gençlik varsa, işte o zaman dünyanın en gelişmiş ilk 10 ekonomisi arasına gireriz. Aksi takdirde teknoloji tüketen bir pazar oluruz” dedi.
Matematiği kötü olan bir ülkenin iyi mühendislerinin, yüksek teknolojisinin olamayacağına dikkat çeken Aşut, mevcut durumda herkesin yüksek teknolojiye rahatlıkla ulaşabildiğini, ancak bu teknolojiyi satın alıp kullanan değil, düşünen icat eden, üretenlerin kazanacağını anlattı.
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Çamsarı da törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak öncelikli görevlerinin bilime ve sanayiye ışık tutmak olduğunu söyledi. Her geçen yıl Olimpiyatlara katılan il sayısının arttığını, halkanın genişlediğini kaydeden Çamsarı, “Böylece Mersin Matematik Olimpiyatları, son yıllardaki atılımıyla sadece Mersin sınırlarında kalmayıp bölgesel bir kimlik kazanmıştır” dedi.
Olimpiyat Düzenleme Kurulu Başkanı ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hanlar Reşidoğlu ise konuşmasında matematikte başarılı bir araştırmacı olmak için olimpiyat şampiyonu olmak değil, ısrarla çok okuyup çok çalışmak gerektiğini vurguladı.
Olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle:
Birincilik Ödülleri : 7.sınıf öğrencisi Mehmet Kerem Aytaç – Adana Şehit Halit Yaşar Mine Ortaokulu, 8.sınıf öğrencisi Ahmet Anıl Aydemir – Mersin Özel Bahçeşehir Koleji, 9. sınıf öğrencisi Hatice Görücü –Adana Özel Final Fen Lisesi, 10. sınıf öğrencisi İlayda İdil Dikmen Mersin Özel Bahçeşehir Koleji, 11. sınıf öğrencisi Yunus Emre Güven – Özel Adana Fen Lisesi, İkincilik Öödülleri: 7. sınıf öğrencisi Betül Aygün – Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu, 8.sınıf öğrencisi Eylül Okuyucu – Hatay Özel Bahçeşehir Koleji, 9. sınıf öğrencisi Mehmet Efe Aloğlu – Adana Çukurova Özel Final Fen Lisesi, 10. sınıf öğrencisi Mustafa Özkür – Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi, 11. sınıf öğrencisi Durmuş Ali Gümüş – Mersin Yahya Akel Fen Lisesi,
Üçüncülük Ödülleri : 7. sınıf öğrencisi Enis Eren Kıymacı – Hatay Dörtyol Özel Tufan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Dilara Toklu –Osmaniye Özel Osmaniye Bilim Koleji, 9. sınıf öğrencisi Beyza Nuray Coşkun – Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi, 10. sınıf öğrencisi Durmuş Küçük – Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi, 11. sınıf öğrencisi Mustafa Mert Çoban – Özel Adana Fen Lisesi.
Dereceye girerek 1'ncilik ödüla kazanan öğrencilere birer yarım altın, ikinci ve üçüncülere de birer çeyrek altın ödülü verildi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN,(DHA)
(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!