Matbaacılar'da altyapı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Matbaacılarda altyapı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 17:38

Matbaacılar'da altyapı yenilendi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi, altyapısı 1943- 1946 yılları arasında yapılan Matbaacılar Çarşısı'nda altyapı yenilemesi ve dayanıklı asfalt çalışmasını tamamladı.
Isparta Belediyesi Matbaacılar Çarşısı'nda 12 Sokak'ta aynı anda başlattığı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarını tamamlayarak esnaf ve Ispartalıların kullanımına sundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski halk pazarı olarak da bilinen bölgede gerçekleştirilen çalışmaların altyapı ve asfalt kısmının tamamlandığını, aydınlatma ve diğer ince çalışmaların da bitirilerek, Matbaalar Çarşısı'nın gece de güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacağını belirtti.
Bölgede 1943 ile 1946 yılları arasında altyapının yapıldığını ancak bugün gelinen noktada altyapının artık tamamen ömrünü dolduğunu vurgulayan Başkan Günaydın, çalışmaları söz verdikleri tarihten önce bitirdiklerini aktardı. 12 Sokak'ta yağmur suyu başta olmak üzere altyapının tamamen elden geçirildiğini ve yenilendiğini kaydeden Başkan Günaydın, esnafın çalışmalar esnasında 'iş yapamamaktan' şikayetçi olduğunu ancak kendilerinin de çalışma mevsiminin bu dönem olduğunu vurguladı.
Normalde 4 aylık bir çalışmayı geceleri de çalışmak suretiyle kısa sürede bitirdiklerine dikkati çeken Başkan Günaydın, "Buradaki altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Burada aydınlatma çalışmalarımız ve yollarımızın boyanması işi kaldı. Bunu da yapıyoruz. Şehrimizin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan bu bölge artık en güzel yerlerden birisi haline gelmiş oldu. Burada akşamları da artık ailelerimiz rahatlıkla alışverişlerini yapabilecek. Bu çarşımızın eski işlerliğini geri kazandırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!