Masum mu? Seksi mi?

Güncelleme Tarihi:

Masum mu Seksi mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pembe ilginç bir renk. Açık, soluk, toz pembe; umudu, el değmemişliği, masumiyeti, aşkı simgelerken, koyulaştıkça arzuyu, şehveti, cinselliği anlatıyor. Siz kendinizi hangisine yakın görüyorsunuz, onu tercih edin. Bu yaz eğer modaya uymak istiyorsanız, mutlaka pembe bir bluz veya ayakkabı ya da bir toka alıp, dolabınıza atıverin.

Güneşin ışıklarıyla mağazaların vitrinlerini, moda dergilerinin sayfalarını dolduran pembeleri görüp, Edip Cansever'in Gül kokuyorsun'unu hatırlamamak mümkün mü? Eğer gül kokulu bir kadın olmak istiyorsanız, bu yıl çok kolay. Hemen her koleksiyonda pembe bir parça bulunuyor. Çiçekli, düz renkli, pantolon, etek, elbise, bluz, takı herşey var. Üstelik pembenin tonunda sınırlama yok. Siz hangisini kendinize daha çok yakıştırıyorsunuz? Masumiyeti simgeleyen, kadını minik bir bebeğe dönüştürebilen toz pembeleri mi yoksa kadınsılığı daha da öne çıkaran fuşyaya varabilen koyu yelpazede yer alan pembeyi mi? Ruh halinize göre değişiyor da olabilir. Saç ve ten renginiz de tercihinizde rol oynayabilir. Esmer, siyah saçlıların koyu tonları, sarışınlar ise açık pembeleri daha iyi taşıyorlar. Özellikle makyajda da aynı tonların kullanılmasıyla bu ayrım daha da belirginleşiyor. Kızıl saçlılar için ise hayat daha kolay, saçların rengine uygun pembeyi bu yıl bulabilecekler. Pembeyi çok fazla sevmeyenler ise diğer renklerle birleştirebilirler özellikle çiçeklilerde. Hiç istemeyenlere ise maviler, morlar var. Yine açıktan koyuya çeşitli maviler, mora varanları da dahil olmak üzere pembelerle birlikte kadınlara sunuluyor. Gül kokmak için sadece pembe giymek gerektiğini veya yeterli olduğunu sanan varsa, yanılıyor, marifet maviyi de giyip Cansever'e göz kırpmakta!

BOYUNDAKİ BONCUKLAR

İlkbahar-yaz sezonunda ipek, saten, organza, viskon, krep ve birbiriyle bileşimleriyle hazırlanmış dokularla çok sık karşılaşacağız. Böylelikle geçmiş yıllarda fazlasıyla kullanılan naylon kumaşlardan kurtulmaya başlayacağız. Fotoğraftaki çiçekli takım bu yılın gözdelerinden. Karışık renklerdeki çiçek deseni, mini etek, ince topuklu sandaletler revaçta olacak. Hele boyundaki boncuklar. Her renkte boncuk, abartılı takılar çok moda. Bunun en önemli sebeplerinden biri, kurtulduklarımızdan bir diğerinin de minimalist akım olması.

RUHUMUZDAKİ GÜZEL

Süslenmeyi seviyorsunuz ama gündüzleri de kullanabileceğiniz ruhunuzdaki güzeli ortaya çıkaracak kıyafetleri bulamıyorsunuz, bu yıl öyle olmayacak. İşte sade, işlemeli, kolsuz bir elbise. Püsküller elbette, dans etme isteği uyandırıyor. Çıkarın ayakkabıları ve keyfinize bakın.

GÜNEŞE TESLİM

Çok az kaldı. Yakında kırlarda, tazeliklere teslim olurken ne giyeceğiz? İpek, karışımı lila rengi bir elbiseye ne dersiniz? Bu yıl çok popüler olan ince topuklu sandaletlerle tamamlayabilirsiniz. Elbette bu elbiseyi giyebilmek için kilolara dikkat etmekte, dekoltenin, sırtın bakımına özen göstermekte bir miktar fayda var.

Gül kokuyorsun bir de

Amansız, acımasız kokuyorsun

Hırçın, hırçın pembe, pembe

Öfkeli öfkeli gül

Gül kokuyorsun

(...)

Gül kokuyorsun, amansız kokuyorsun

Bu koku dünyayı tutacak neredeyse

Gül, gül! diye bağıracak çocuklar bütün

Herkes, hepbir ağızdan: Gül!

Ve herşeyin üstüne bir gül işlenecek

Saçların, alınların, göğüslerin üstüne

SADECE PEMBEYLE OLMAZ

Geometrik çizgilerle süslü muhteşem bir tayt ve gömleği. Topuksuz, sade sandaletlerle süsleniyor. Topuzlar, başta aksesuvarlar bu sezonun gözdeleri arasında. Uzun saçlılar için daha faydalı. Ancak modelin duruşuna baktıktan sonra düşünün, gül kokuları sadece pembelerle yükselebilir mi?

MAVİ HUYDUR BENDE

Maviyi soruyordun, gözlerimden yüzüme yayılan maviyi mi

Bir renk değildir mavi huydur bende

Ve benim yetinmezliğimdir

Ve herkesin yetinmezliğidir belki

(Edip Cansever'in Günlerden'inden!)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!