Massa: F.Bahçe başarılı

Güncelleme Tarihi:

Massa: F.Bahçe başarılı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Ferrari’nin Brezilyalı sürücüsü, "Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde izledim ve destekledim. Yarı finale çıkamadılar ama başarılılar. Roberto Carlos Brezilya’da olduğu için yarışı izlemeye gelemeyecek" ifadesini kullandı.

FORMULA 1’in favori ekiplerinden ve 60 yıldır Shell’in desteklediği Ferrari’nin pilotları Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, İstanbul Park’ta hafta sonunda yapılacak Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’inde iddialı olduklarını söylediler.

Brezilyalı pilot Massa, Fenerbahçeli Roberto Carlos ile yakın arkadaş olduğunu belirtirken, "Roberto benim çok yakın arkadaşım. Telefonda çok sık konuşuruz. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki maçlarını izledim ve onları destekledim. Maalesef yarı finale ve finale çıkamadılar. Ama yine de iyi mücadele ettiler. Bu sonuca rağmen bence başarılılar. Roberto hafta sonunda burada olamayacak, Brezilya’da dizinden tedavi oluyor. Eminim bu yarışı televizyondan izleyecektir" dedi.

Önemli değil

Massa, İstanbul’da son 2 yarışı kazandığının hatırlatılması ve bu yarışla ilgili beklentisinin sorulması üzerine de "İstanbul’da son 2 yıldır muhteşem yarıştık. İlk birinciliğimi 2 yıl önce İstanbul’da elde ettim. Geçen yıl da bunu tekrarladım. Umarım hafta sonunda da birinci olur ve 3. kez İstanbul’da galip gelirim" diye konuştu.

Kendisinin yerine Fernando Alonso’nun getirileceği yönünde spekülasyonların bulunduğunun belirtilmesi üzerine de Brezilyalı pilot, "Her türlü söylenti oluyor. Daha çok futbolda rastlanan tarzda söylentiler oluyor. 3 yıldır buradayım. Sanıyorum herkes pistte yaptıklarımızdan memnun görünüyor. Korkacak ve değiştirilecek bir şey görmüyorum. Söylentiler önemli değil" dedi. Pilotlar sıralamasında birinci durumda bulunan Fin Kimi Raikkonen de İstanbul’da ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "En iyi sonucu almamamız için bir neden yok. En iyi sonucu almaya çalışacağız" dedi. Türkiye’de İtalyan halkında gördüğü sıcaklığı gördüğünü kaydeden Finli pilot, "Buraya gelmekten her defasında büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burası çok güzel bir yer" diye konuştu.

Massa ile birlikte İstanbul Park’ta birincilik elde ettiğinin hatırlatılıp, bunun bir avantaj olup olmadığının sorulması üzerine Raikkonen, "Yok, bu durum hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bu yıl yeni bir yarış olacak" derken, İstanbul Park Pisti’nin de heyecan verici olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!