Maslak'ta Atatürk heykeli

Güncelleme Tarihi:

Maslakta Atatürk heykeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 22:26

AĞAOĞLU Şirketler Grubu, 2 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde hayata geçirdiği projesi Maslak 1453’ün içerisinde yer alan Atatürk heykelinin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen açılışta, bando gösterisi ve Atatürk’ün özel resimleri sergilendi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa; Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Yadulla Pashayev, Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi, Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nişantaşı Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri, Türkiye ve Azerbaycan’ın tanınmış iş adamları ve Ağaoğlu projeleri daire sahiplerinden oluşan yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Açılışın ardından sahne alan Murat Boz konser sahne aldı. Törende konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: “Biz siteler inşa ediyoruz, projeler geliştiriyoruz fakat bu projelere yaşam da vermek gerekiyor. Özellikle Maslak 1453 projemiz Türkiye’nin gurur duyduğu bir proje. Heykelin bulunduğu alan da projenin en önemli alanı. Bugün bu bayrak altında yaşayabiliyorsak, bu projede oturabiliyorsak, camilerimizden ezan sesi yükseliyorsa bu kurtarıcımız ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Bu önemli alana çok şey borçlu olduğumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelini yaptık. Bundan sonra onun anısını sonsuza kadar burada hep birlikte yaşatacağız” dedi. 8 metre yükseliğindeki heykel dünyaca ünlü Azeri heykeltıraş Senan Eynullayev Ehedoğlu’nun eseri. Alt rölyefin üzerinde yaklaşık 300 adet figür bulunuyor. 5 ayda tamamlanan heykelde 10 tona yakın bronz  kullanıldı. 

BAKMADAN GEÇME!