Maskeli saldırı

Güncelleme Tarihi:

Maskeli saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 23:26

Yeni Şafak Gazetesi ve Yeni Akit Akit Medya Grubu’nun bulunduğu binalara dün sabah aynı saatlerde maskeli saldırganlar tarafından molotofkokteyli atılıp, pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırılarda can kaybı olmazken, binalarda hasar meydana geldi. Saldırılarla ilgili soruşturma başlatıldı ve her iki binanın olay sırasında kayıtta olan kameraları incelemeye alındı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Bayrampaşa’da bulunan Yeni Şafak gazetesinin önüne dün saat 04.45 sıralarında gelen yüzleri maskeli dört kişiden biri molotofkokteylini binanın kapısına attı. Başka bir saldırgan ise benzin bidonunu yanan molotofkokteylin üzerine fırlattı. Binanın kapısı bir anda alev topuna döndü. Diğer saldırgan da pompalı tüfekle binanın üst katlarına doğru ateş etti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, güvenlik kameralarınca her anı kayıt altına alınan saldırı sonrasında, olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın söndürülürken polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerini topladı.

Yeni Şafak Haber Müdürü Recep Yeter, “Burada kimsenin olmaması faciayı önledi. Bu saldırı basın özgürlüğüne yapıldı” dedi. Küçükçekmece, Halkalı Dereboyu caddesi üzerinde bulunan Akit Medya Grubu binasına da aynı saatlerde gelen dört saldırgan otoparka ve bina önündeki bir kamyonete molotofkokteyli attı. Saldırganlar binaya doğru pompalı tüfekle ateş etti. Akit TV Genel Müdürü Nuri Karahasanoğlu, “Yazılarıyla fikirleriyle değil silahlarıyla bombalarıyla Akit’i susturmaya çalıştılar. Saldırılar özgür basına yapılmış bir saldırıdır. Sadece kınamıyor lanetliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Maskeli saldırı


GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın Grubu Temsilcisi Mehmet Ali Yalçındağ ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Yeni Şafak İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak’ı arayarak gazetelere yönelik silahlı saldırılar nedeniyle üzüntülerini bildirdiler. Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, Karahasanoğlu ve Albayrak’ı arayarak “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Doğan Yayın Grubu Temsilcisi Mehmet Ali Yalçındağ, Albayrak ve Karahasanoğlu’nun yanı sıra, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ile de görüştü. Karahasanoğlu ve Albayrak ile dün sabah saatlerinde telefon görüşmesi yapan Vuslat Doğan Sabancı, faillerin bir an önce bulunması ve bu tür saldırıların bir daha tekrarlanmaması temennisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Maskeli saldırı


ORGANİZE EYLEM

Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yönelik saldırıları Medya Derneği, Yeni Şafak gazetesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Medya Derneği Başkan Yardımcısı ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, yaptığı açıklamada, “Eş zamanlı olması ve benzer yöntemlerin kullanılması saldırıların organize bir terör eylemi olduğu izlenimi uyandırmaktadır” diye konuştu.

Maskeli saldırı


KABUL EDİLEMEZ

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Twitter adresinden Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya tepki gösterdi ve “Gazetecilere yönelik şiddet hiçbir zaman kabul edilemez. Özgür ve çoksesli bir basın demokratik toplumlar için vazgeçilmezdir. Her gazetecinin olduğu gibi, Yeni Şafak ve Yeni Akit’in de misilleme korkusu olmadan haber yapma hakkını savunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TGC: FAİLLER EN KISA ZAMANDA BULUNMALI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, saldırıların basın özgürlüğünü engellemeye yönelik saldırılar olduğunu belirterek faillerin en kısa sürede bulunmasını istedi. TGC’nin açıklamasında, “Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz” denildi.
Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) de silahlı saldırıları kınadı. IPI Savunu ve İletişim Direktörü Steven M. Ellis imzalı açıklamada, saldırıların soruşturulması ve saldırganların yakalanıp cezalandırılması çağrısı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!