Masaüstü bilgisayarınızı cebinizde taşıyın

Güncelleme Tarihi:

Masaüstü bilgisayarınızı cebinizde taşıyın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Kullanmakta olduğumuz teknolojik ürünlerin boyutlarının küçülürken işlevlerinin arttığını görüyoruz. Artık cep telefonlarımız ile daha net fotoğraflar çekiyoruz, minik MP3 oynatıcımız ile videolarımızı da seyredebiliyoruz. Teknolojinin performans ve boyut arasındaki bu ters orantılı yarışı durmak bilmiyor ve hepimizi şaşırtmaya devam ediyor.

Bu yazımızdaki konuğumuz bir amerikan firması olan OQO'dan geliyor. OQO, Model 01+ adını verdiği bir cep bilgisayarı ile kullanıcılara normal bir masaüstü PC'nin performans ve işlevselliğini sunuyor. Bu konuda gücünü sahip olduğu 1Ghz'lik işlemcisi, 512MB'lik belleği ve 30GB kapasiteli darbeye dayanıklı sabit diskinden alıyor.

KÜÇÜK VE KULLANIŞLI

Avucunuza sığan 12.5cm x 8.6cm x 2.3cm boyutu ve 400 gram ağırlığı ile ilk görüşte bir dijital ajandayı (PDA) andıran OQO, masaüstü bilgisayarlara kafa tutmaya o kadar kararlı ki, kendisine işletim sistemi olarak Windows XP Pro versiyonunu seçmiş. Bu tercih kullanıcıların her türlü PC program ve dosyasını sorunsuz olarak çalıştırmasını mümkün kılıyor. Böylece her türlü profesyonel kullanımın yanı sıra onunla oyun da dahil olmak üzere eğlence dünyasına da adım atmış oluyorsunuz.

OQO farklı, dikkat çekici bir tasarıma sahip. Renkli 5 inçlik TFT ekranının altından kayarak açılan küçük ama tüm tuşları barındıran klavyesi onu benzersiz kılıyor. Bu klavye sayesinde sadece baş parmaklarınızı kullanarak fare de dahil olmak üzere tüm fonksiyonlarına hükmedebiliyorsunuz. Klavyesini açmak istemediğiniz durumlarda yardımınıza aletin üzerinde yer alan özel dijital kalemi ve navigasyon tekeri koşuyor. Bu durumda da OQO'yu minik bir tablet PC gibi kullanabiliyorsunuz.

İşlevselliği ön planda tutan OQO model 01+, üzerinde bulunan kablosuz (Wi-Fi), MaviDiş (Bluetooth) özelliği ve paketinden çıkan özel kablosu ile FireWire, USB 2.0, Ethernet, VGA gibi bir çok bağlantı olanağı sunuyor. Böylece gerekli durumlarda OQO'yu USB vasıtasıyla normal boyutlarda bir klavye, harici depolama aygıtı veya ilave monitör ile kullanabiliyor, ya da Wi-Fi bağlantısı sayesinde evdeki kablosuz ağınıza veya toplu mekanlarda sayıları giderek artan terminallere bağlanarak İnternet'e ve e.postalarınıza ulaşabiliyorsunuz.

İŞİNİZ AVUCUNUZDA

OQO, performansı ve bağlantı seçenekleri ile İle yüksek kapasiteli bilgisayar gerektiren her türlü işinizi avucunuzda halletmenize izin veriyor. Bu sayede programlarınızı ve hazırlamış olduğunuz çalışma dosyalarınızı transfer etme ya da farklı formatlara dönüştürme zahmetinden de kurtulmuş oluyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!