Masalcı Gülben

Güncelleme Tarihi:

Masalcı Gülben
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

Gülben Ergen "kariyerimin en anlamlı ürünü" dediği kitabını geçtiğimiz gün basına tanıttı.

Gülben Ergen fotoğrafları

Masal kitabının içinde yer alan çizimlerden yola çıkılarak hazırlanan sahnede, çocuklara kitapta yer alan bir masalı okuyan sanatçı, hem miniklerden hem de basın mensuplarından tam not aldı.

Masalcı Gülben
Gülben Ergen, yazdığı masalları bir kitapta topladı ve bunların yer aldığı "Gülben'den Masallar" kitabıyla çocukların dünyasına girdi. Çocuklara olan hassasiyetini her fırsatta dile getiren sanatçının Kelime Yayınları'ndan çıkan kitabında, çevre bilinci, kardeş sevgisi, arkadaşlık, büyüklere saygı, doğa ve hayvan sevgisi ile sağlıklı beslenme temalarında yedi ayrı masal bulunuyor.
4 yaş ve üstü çocuklara hitap eden 132 sayfalık kitap, Yüksek Sosyal Pedagog Eda Demirbay gözetiminde tamamlandı. Ebru Diril'in birbirinden güzel çizimleriyle süslenen masal kitabının tüm yazarlık gelir payını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlayan Gülben Ergen, çocukları eğlendirirken, bir takım değerleri de öğrenmelerine katkıda bulunmak istediğini söyledi.
Sanatçı, geçtiğimiz gün de "kariyerimin en anlamlı ürünü" dediği "Gülben'den Masallar" adlı kitabını basına tanıttı. Masal kitabının içinde yer alan çizimlerden yola çıkılarak hazırlanan sahnede, çocuklara kitapta yer alan bir masalı da okuyan Ergen, hem miniklerden hem de basın mensuplarından tam not aldı.

/images/100/0x0/55ea2ed8f018fbb8f8701e72
GÜLBEN ERGEN'İN KİTAP ÖNSÖZÜ
Benim masal kahramanım Heidi idi. Ak sakallı dedesi, yakın arkadaşı Peter ve tertemiz doğanın ortasındaki bir dağ evinde yaşayan pembe yanaklı, iyi yürekli Heidi...
Yıllar geçti, ben anne oldum ve benden bir masal kitabı yazmam istendi. Bu küçük öyküleri yazarken yüzümdeki tebessüm beni öyle farklı diyarlara taşıdı ki... Tarifsiz bir heyecan içindeyim.
İçinde bulunduğum tüm sosyal sorumluluk projelerinde yinelediğim bir sözüm vardır: "Şöhret böyle zamanlarda daha da işe yarar hale geliyor." Bizim kitabımız her annenin sesinden çocuğuna doğru can bulduğunda, belki de Eğitim Gönüllüleri Vakfı çatısı altında masal okuyacak kimsesi olmayan bir çocuğun yalnızlığı son bulacak.
Bu masallar okundukça tüm çocukların hayallerine cemreler düşsün, mevsimleri hep bahar olsun istiyorum. Mutluluğun da tarifi bu değil mi zaten?
Benim masal kitabım, kariyerimin en anlamlı ürünüdür...
Dilerim yazdığım masallarla çocuklarımız güzel düşler kurar ve iyi insan olmayı masalların sihirli dünyasından öğrenirler.
Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!