‘Masal Kenti’nde fuar zamanı

Güncelleme Tarihi:

‘Masal Kenti’nde fuar zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:03

Bursa Kitap Fuarı yarın 15’inci kez kapılarını açıyor. Fuarın şimdiye kadarki ilk ‘onur konuğu’ olan öykü yazarı Cemil Kavukçu çocukluğunun geçtiği şehri, ‘masal kenti’ olarak tanımlıyor...

Haberin Devamı

Bu sene 15’incisi düzenlenecek olan Bursa Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26 Mart’a kadar devam edecek olan fuarda 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 80 etkinlik düzenlenecek. Aralarında Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, İsmail Saymaz ve Nuray Sayarı’nın da yer aldığı birçok yazarı ağırlayacak olan fuar, on beşinci yılında ilk kez bir ‘Onur Konuğu’ yazar ağırlıyor.

Bursa Kitap Fuarı’nın ilk onur konuğu öykü yazarı Cemil Kavukçu olarak belirlendi. Kavukçu, fuarın ‘ilk onur konuğu’ seçilmesine dair hislerini, “Çocukluğumun başkenti Bursa aynı zamanda bir masal kentiydi benim için. Küçükken İnegöl’den Bursa’ya gitmemiz bir rüyanın içinden geçmek gibiydi. 15 yıl önce TÜYAP Kitap Fuarı’nın Bursa’da da düzenleneceğini öğrendiğimde çok sevinmiş ve aksatmadan her yıl katılmıştım. 2017 yılının mart ayında, on beşincisi düzenlenecek kitap fuarına katılma planları yaparken beklemediğim bir sürpriz kapımı çaldı ve ‘onur yazarı’ olarak seçildiğimi öğrendim. Bursa benim için hep bir masal kenti olarak kalacak. Çok mutluyum” sözleriyle açıklıyor.

Haberin Devamı

Panel ve söyleşilerde Cemil Kavukçu’nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınacak. Kavukçu, yarın Enver Ercan ile birlikte ‘Zamanın Aynasında’ başlıklı söyleşide, 19 Mart Pazar Semih Gümüş ve Turgay Fişekçi ile birlikte ‘Cemil Kavukçu ve Öykücülüğü’ panelinde konuşmacı olarak yer alacak.

BAKMADAN GEÇME!