Masal Çarşambaları 8. yılını geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Masal Çarşambaları 8. yılını geride bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 12:04

Masal Çarşambaları 8. yılını geride bıraktı

Haberin Devamı

KARABAĞLAR Belediyesi tarafından aralıksız olarak çocukları masalla buluşturan Masal Çarşambaları, 8. yılının finalinde çocuklara unutamayacakları bir eğlenceyle veda etti.

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı'nda çocukları masalla buluşturan Masal Çarşambaları, 8 yılı geride bıraktı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocukların ilgi odağı olan Masal Çarşambaları, yıl boyunca bin 200 çocuğa ev sahipliği yaptı. Geride kalan 8 yılda 11 bin 200 çocuğu masallarla buluşturan Masal Çarşambaları, önümüzdeki yıllarda da daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. yıl kapanış etkinliği açılış konuşmasını Karabağlar Belediyesi  Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş yaptı. Güngörmüş konuşmasında salonu dolduran öğrencilere seslenerek tablet,  telefon ve bilgisayarlarla çok oynamamalarını, onun yerine bol bol kitap okumalarını önerdi.  Güngörmüş ayrıca, çocukları Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı'na davet ederek, burada kitap temin edebileceklerini söyledi.

Masal Çarşambaları Gönüllüsü ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Üyesi Mesut Güngör de etkinlikte yaptığı konuşmada çocuklara köy enstitülerini anlatarak, bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE SERTİFİKA

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Güngörmüş ve Belediye Meclis Üyesi Zafer Levent Yıldır, 'Masal Çarşambaları'na yıllardır destek olan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyelerine, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ve Şubadap Müzik Grubu'na teşekkür sertifikalarını verdi.

GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİLER

Etkinlikte, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu, çocuklara tiyatro ve pandomim gösterisi sundu. Büyük bir keyifle tiyatroyu izleyen çocuklar oyundan sonra Şubadap Müzik Grubu'nun şarkılarına eşlik ederek güzel bir gün geçirdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!