Masajınızı yaptırın selülitle vedalaşın

Selülitli bir vücuttan kurtulmanın en etkili ve kolay yolu masaj yaptırmaktan geçiyor. Bir de bol sıvı içeren bir diyet yaparsanız, selülitler tarih olur!

İstenmeyen portakal kabuğu görüntüsü aslında sadece yaza hazırlanırken değil, kış mevsimine girerken de üzerinde hassas bir şekilde durmamız gereken konulardan. En önemli ve etkili uygulama ise masaj. Çünkü masaj, kan ve lenf dolaşımını harekete geçiriyor, vücutta lokal fazlalık ve selülite neden olan toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor ve dokuların taze oksijenle dolmasını sağlıyor. Deri altı kan dolaşımı aktive edildiğinden, dokunun canlanması da sağlanıyor.

Antiselülit masaj düzenli olarak uygulanırken, sıvı ve yeşilliklerle zenginleştirilmiş bir diyetle birleştirilirse selülit önemli oranda azalıyor. Masaj aynı zamanda vücuda bilimsel olarak kanıtlanmış başka faydalar sağlıyor: Bakteri ve virüsleri azaltıcı etkisi olan lenf sistemini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirmek, sakinleştirici etkisi olan seratonin hormonunu artırmak, ağrılara karşı etkisi olan endorfin hormonunun salgılanmasını artırmak, gevşemeyi sağlayan dopamin hormonunu artırmak ve stres hormonu olan kortisolu azaltmak.

Kışa kepeklerle birlikte girmeyin

Kepek, bir saç derisi hastalığı olarak tanımlanıyor. Birçoğumuzda doğal olarak bulunan "malassezia" mantarının çoğalması nedeniyle oluşuyor. Sağlıklı saç derisi her 28 günde bir yüzeyini yeniliyor. Kepek şikayeti olan deride ile hücre yenilenme süreci çok hızlanıp, 28 gün yerine yedi gün sürüyor. Hücreler gözle görülür bir biçimde yani kepek şeklinde dökülmeye başlıyor. Oysa normal bir saç derisinde ölü cilt hücreleri orantılı bir şekilde atılıyor ve yenileri oluşuyor. Kepek problemi olan kişide ise bu oran bozuluyor.

Kepek, kimlerde görülüyor

Yaygınlığı yüzde 90'lar seviyesinde olan kepek problemi genellikle 12 yaş ve üstünde görülüyor. 18-40 yaş grubunda ise yoğun olarak yaşanıyor.

Kepek sorunu çeşitli nedenlerden kaynaklanabiliyor. Hormonal dengesizlikler, sağlık sorunları, fazla terleme, saçların seyrek yıkanması, alerjik hassasiyeter, yorgunluk, duygusal stres, dengesiz beslenme kepeğe neden olabiliyor.

Genellikle saç derisinin kuruluğu olarak bilinen kepeğe aslında çoğunlukla yağlı deriye sahip olanlarda rastlanıyor.

Genellikle yaz aylarında azalıp, kış aylarında artan kepek problemi, kaşıntıya yol açıyor ve saçların güzel görünümünü de engelliyor.
Yazarın Tüm Yazıları