Masadağı'nda dönüşüm çalışması

Güncelleme Tarihi:

Masadağında dönüşüm çalışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 12:51

Masadağı'nda dönüşüm çalışması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Masadağı çevresindeki 9 mahalleye ilişkin hazırladığı ve vatandaşa kendi eliyle kentsel dönüşüm imkânı getiren imar planı revizyonu ve parselasyon uygulaması için çalışma başlattı.
Kepez Belediyesi, Kepez varyantı girişinde, Masadağı eteklerindeki mahallelerin 2B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş Hazine ile Vakıf arazileri problemlerinin çözümünden sonra yoğun bir gecekondu yapılaşmasının olduğu bölgeyi modernize etmek için çalışma başlattı. Hak sahipleri tapularını almalarına rağmen mevcut imar planlarında verilen hakların (küçük parsel, düşük kat ve düşük inşaat yoğunluğu) yetersiz olması, buralardaki dönüşümü ve imara uygun yapılaşmayı engelliyor.
Bölge muhtarlarının ve vatandaşların, gecekondudan düzenli yapılaşmaya geçme talepleri, mevcut imar planı ve teknik engellerden dolayı karşılanamıyor. Mevcut imar planındaki parsel düzenlemesine göre yasal olarak parsel bazında kat ve yoğunluk artışı verilemiyor. Bu nedenle vatandaşların kat ve yoğunluk artışı taleplerinin karşılanması için yeni bir imar planı yapılması gerekiyor.
YENİ İMAR PLANI
Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, bu ihtiyaca cevap verebilmek için ilk olarak Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Esentepe ve Çankaya mahallelerine ilişkin imar planı revizyonu hazırladı.
Bu bölgeye komşu olan ve aynı imar ve mülkiyet sorunlarını yaşayan Çamlıbel, Göçerler ve Fatih mahalleleri için de imar planı revizyon çalışması yapıldı.
DÖNÜŞÜM VATANDAŞ ELİYLE YAPILACAK
İmar planı revizyonu çalışmasıyla mevcut parseller birleştirilerek, imar adaları haline getirildi. Bu çalışma, bölgedeki vatandaşların 2/B tespitlerinde birkaç parça olarak almış olduğu hisselerini bir arada toplama imkanı da sağladı. Revizyon, hak sahiplerine yoğunluk ve kat artışı avantajı da sağlıyor. Bölgenin topografyası da dikkate alınarak, oluşturan ada parselleri ile vatandaşlar deniz manzaralı konutlar inşa edilebilecek. İmar düzenlemesinin getirdiği geniş yollar ile bölgede otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.
İmar revizyonu sonucunda kentsel dönüşüm ve yenilenmeyi vatandaş kendisi gerçekleştirecek. Belediye imar planını hazırlayacak ve oluşacak imar parselleri üzerinde inşaatlar, parsel sahipleri tarafından yapılacak.
TÜTÜNCÜ KEPEZ'İN SORUNLARI İÇİN ANKARA'DA
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Büyükşehir ve ilçe meclis süreçleri devam eden imar revizyonunun, parselasyonunun hazırlanmasında kamu kurumlarını ilgilendiren çalışmalarla ilgili Ankara'da, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile görüştü.
Görüşmelere Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, Emlak ve İstimlak Müdürü Aysel Akkız Koçer Demirci ile İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Ramazan Eciş de katıldı.
Başkan Tütüncü, ziyaretlerde Göçerler, Çamlıbel, Fevzi Çakmak, Çankaya, Esentepe, Yavuz Selim, Kazım Karabekir ve Barış mahallerinin mülkiyet ve parselasyon sorunlarının çözümünün konuşulduğunu belirtti.
Görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini aktaran Tütüncü, "Kepez'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözmek için Ankara'da kapı kapı görüşmelerde bulunduk. Yeni müjdeler yolda" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!